Finike som base i Tyrkia 1

Det er flere som har spurt oss om hvorfor akkurat Finike ble valgt som base for oppholdet her. Vi skal gjennom noen artikler forsøke å fortelle hvorfor akkurat Finike ble valgt.

For det første ligger marinaen som en nærmest integrert del i byen, med kort vei til sentrum.

Dessuten er det kun et steinkast til et titalls restauranter, nærbutikker og båtbutikker.

I kveld skal vi ut å spise. Det fine med Finike er at man fremdeles opererer med den lokale valuttaen YTL og ikke Euro, som de fleste turistbyer benytter. Ønsker man da å betale regningen med Lira, multipliseres prisen ofte med 2. Vi ser derfor at prisene på steder som Kemer, Antalia, Alania osv. er 40-50% dyrere enn her i Finike. Kommunen har faktisk hatt råd til å unngå masseturismen, da man har gode inntekte fra helt andre næringsområder.

Vi har valgt for kvelden restaurant Altin Sofra. Ikke bare ligger den 50 meter fra båten, men er i tillegg et av våre favorittsteder.

På veien dit passeres nærbutikken. Foruten godt varesortement på mat og vin, kan man bestille billetter, leie bil, eller levere mobiltelefonen inn til reparasjon. Prismessig konkurrerer de svært godt med andre supermarkeder i byen. Dessuten er åpningstiden fra 0800 til 0100 om natten.

butikken.jpg
Som nærmeste nabo til nærbutikken ligger Altin Sofra.

altin.jpg
Vel innenfor tar vi en tur bort til oven for å varme oss litt, før vi setter oss ved vårt vanlige stambord. Det er jo vinter også her og i kveld er temperaturen bare 7-8 grader.
Disse ovnene blir kun, midlertidig, innstallert på vinteren og blir fjernet når sommeren setter inn. Litt pussig,da de ikke opptar særlig plass og dessuten foretrekker nok de aller fleste å bli servert utendørs, i sommerhagen, de varmeste sommermånedene.

ovnen.jpg

Restauranten kan nok på mange virke litt kjedelig, kanskje «bussaktig», men har en takkonstruksjon i tre som er ganske flott. Virker nesten som sveitsisk inspirert med sine mange utspring og karnapper.

var-kelner.jpg

Standard får man alltid servert en kurv med oppskåret fersk brød samt vann. Det lokale vannet «Finike so» er tappet direkte fra springen, her servert på plastflaske, men dette er bedava (gratis). Kvaliteten på vannet er som fjellvann i Norge, uten klor og svært godt.

meny.jpg

Menyen er begrenset, men ingen retter overstiger 10 YTL

I kveld velger vi ristet brød med hvitløksmør, samt en porsjon ostefylte sjampingjonger til forrett.
Som hovedrett bestiller vi som ofte før, kyllingsnitsel. Den er alltid saftig og god samt rødvin som drikke.

hovedrett.jpg
Gode og mette, ber vi om regningen. Men nok en gang kommer det et fat med frukt på bordet som dessert.

dessert.jpg

Denne gangen er det jordbær og clementiner, banan i skiver med honning overdrysset med hakkede mandler. mmmm
Regningen lyder på 28 YTL totalt. Dvs. Kr. 126,-. Av dette utgjør vinen (fire glass, 12 YTL = Kr. 54,-)

Både restaurantpriser og ikke minst matvarepriser, gjør det spesielt rimelig å bo i Finike.

En av de gode grunnene til å oppholde seg her!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *