Anne Maries morgentrim


AM er jo som mange vet en morgenfugl og har som ambisjon, hver morgen gå tur i raskt tempo, en times tid. Det er natrligvis ikke noe for meg, da jeg mener jeg har kropp til (for) å holde senga litt lenger.
Imidlertid har jeg senere på dagen tuslet i hennes fotspor for å ta noen bilder av aktiviteten.
Vi legger i vei, ut hovedporten,
hovedporten.jpg

Ut av marinaens hovedport

setter kurs utover mot hovedmoloen til marinaen. Vi runder da baksiden av båtopplagringsplassen og passerer fiskebåthavnen.

fiskebathavnen.jpg

fiskebåthavnen

Som man kan se av bildet, har Finike kommune gjort en flott jobb, med utspring til steder hvor man kan slå seg ned. Benkene er faktisk ikke av tre, men immitert som dette, i betong. Ytterst på moloen ligger kystvakta samt bensin og dieselpumper.

moloen.jpg
Hovedmoloen


Vi snur ved fyret og følger strandpromenaden videre. Hele sjøsiden av Finike består av en utrolig fin park. Her arbeides det hele tiden med nye trær, planter, fontener og skulpturer. Her er en rekke smårestauranter, tehus og kiosker Små broer over elva, binder parken sammen. Menn dominerer som vanlig bybildet, men her finner vi faktisk også ungdom, skoleelever og hele familier med småbarn som nyter solskinnet og eller lekeparkene.

parkbroer.jpg
En av broene i parken

teservering.jpg
Tehus i parken

Bare siden vi var her første gang, for 5 år siden, er strandpromenaden forlenget med mange hundre meter. Selve bystranden har man også tatt tak i og begynt å renovere.
Vi følger promenaden helt til enden og svinger deretter videre inn mot sentrum, eller tar samme veien tilbake.

ny-promenade.jpg

Den nye delen av strandpromenaden


Tur rundt i Finike sentrum skal vi ta for oss som et eget kapittel
AM forteller at alle faste turgåere om morgen, selv tyrkiske eldre menn hilser igjenkjennende med et hyggelig «Gunaidin» (God morgen). Vanligvis hilser ikke tyrkiske menn på fremmende damer.
Det er imidlertid en pussig sak med tyrkere. For hver tiende meter finnes gule søppelkasser. Imidlertid er de stort sett tomme, mens søppel ellers er strødd rundt over alt. Jeg formoder det ikke er for å lette arbeidsoppgavene til renovasjonsvesenet. Her er det mange dårlige vaner å rette på hos lokalbefolkningen.
Ellers er det en vakker og trivelig turløype på ca 3 km, ikke sant?

Nok en god grunn til å oppholde seg i Finike.

Flere bilder blir etter hvert lagt opp i «To our photo album» under Andre linker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *