Rundtur i Finike

Som tidigere sagt, ligger Setur Finike Marina kun fem minutters spasertur unna selve bysentrum.
I dag stikker vi en tur til byen for å se på livet.
Siden det er lørdag, er det også markedsdag. Kommunesymbolet er en appelsin, noe som kanskje ikke er så merkelig, siden frukt er en av hovedinntektene til kommunen.

kommunens-symbol.jpg

Finikes komunesymbol


Derfor har vi også tatt appelsinen som vignett-bilde både på Skype og Messenger.
Forøvrig dyrkes også allskens grønnsaker, tomater og bær i store mengder i dette distriktet av Tyrkia.
Akkurat på denne tiden av året dvs. Desember til februar er det spiseappelsinens tid. Den er så god at til og med jeg overser min fobi mot å bli klissen på hendene. Etter hvert er det mer høsting av appelsinsorter som benyttes til juice og syltetøy.
Kanskje tar vi oss etter hvert en sykkeltur rundt i distriket for å vise noen bilder fra hele bygdesamfunn under plast.

Disse inntektene gjør Finike som kommune relativt uavhengig av turisme. Selvfølgelig er det turister her, men har ikke satset på dette som noen hovedernæring. Det finnes også en liten fiskeflåte, men ikke mer enn at lokalbefolkningen konsumerer fisken selv.

Det sies av mennesker som var her for bare 20 år siden,at Finike var en liten, skitten møkkaplass, hvor bøndene møttes og solgte sine avlinger.
Det var da man fant på å bygge en marina og dermed la grunnlaget for en helt annen virksomhet.
Plutselig var kapitalinteresser til stede, leiligheter og hoteller bygget. I løpet av de få årene er hele Finike omvandlet og står fram som en perle. Et ballansert forhold mellom jordbruk, fiskeri og turisme, gjør det bekvemt for alle.

Prisene er lave, man oppererer fremdeles med landets valutta YTL og ikke Euro, som er framtredende på alle masseturist-steder.

Hovedkrysset, der veien deler seg enten mot Elmali – Antalia og Kumluca-Antalia. Sistnevnte er «kystveien» via Kemer og den andre innover i dalen, opp i fjellene for deretter å svinge østover igjen til Antalia,
deler byen i to.

deler-byen-i-to.jpg

Krysset som deler byen i to


Mot Elmali, ligger den gamle bydelen med skoler og sykehus, mens den andre siden har supermarkedene, strandpromenaden og bydelene møtes ved hovedtorget.
byens-moske.jpg
Moskeèn ligger naturligvis i gamlebyen

del-av-gamlebyen.jpg

Fra gamlebyen
den store fordelen at alt er innen rekkevidde av 10 minutters spasertur.

markedet.jpg
Markedet hver onsdag og lørdag

Her selges alt fra frukt, ovner, truser og smykker. Markedet, spesielt lørdag dekker over 3-5 kvartaler.

Vi har vært på besøk i mange marinaer langs Lyciakysten. Marinaene ligger stort sett ganske langt fra byene, med nokså begrensende tilbud. Med unntak kan vi nevne Fethye og Kemer, samt Bodrum i nord. Fethye har ingen mulighet for slipp og arbeid med båt på land.

Dessuten er alle byene preget av masseturisme og prisene der etter.

En svært god grunn til å velge Finike som vinterbase.

Skulle gjerne ha lagt opp flere bilder, men det er litt vanskelig på denne siden. Legger derfor opp flere bilder fra Finike under Andre linker, Til vårt fotoalbum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *