Biltur dag 2

Vi hadde tenkt å komme avsted litt tidlig neste morgen, men siden frokosten, som er innkludert i romprisen ikke ble servert før kl. 10.00, tar vi oss en liten morgentur rundt i Side.

inngangen-til-apollostempelet.jpg

Inngangen til Apollos tempel


Vi passerer tempelet til Apollon og finner også etterhvert en kafe hvor vi får vår dose av Cay (tyrkisk te). Nå er jeg selv ingen stor te-drikker, men akkurat denne teen synes jeg er god.
Etter en tyrkisk frokost, som normalt består av ett hardkokt egg, agurk, salat, paprika, oliven, ost samt honning, kommer vi oss av sted.


Siden det allerede er langt på dag, drar vi rett til Alanya. Vi har alle vært der tidligere, men ingen av oss har vært oppe på borgen. Dessuten er vi også litt nyskjerrige på eventuelle forandringer siden sist.
Ved synet av veien opp til borgen er hverken Torhild eller AM spesielt entusiastiske. De blir derfor parkert på en liten uterestaurant ved Kleopatra stranda, utstyrt med hvert sitt glass vin.
Tor og jeg tar oss til topp`s og det er sannelig, selv med bil, en god veibit.

det-er-bratt-ned.jpg

Det er bratt terreng

alanya-havn.jpg
Alanya, sett fra borgen

kleopatrastranden.jpg

Kleopatrastranden

Bortsett ra en utrolig flott utsikt, var ikke borgen i seg selv noen spesiell opplevelse. Vi tar en rask rundtur, tar en del bilder og returnerer til damene. Det er lunsjtid og vi finner en restaurant i nærheten av havnen.

lunsj-alanya.jpg

Vi spiser lunsj i Alanya

Tor ser på klokken og ønsker seg av gårde fortest mulig, for å komme tilbake til Antalia før mørket faller på.
Vi har tenkt oss inn til gamlebyen, Kaleici. Tor og Torhild har svært god erfaring med et pensjonat der med navnet Blue Sea Garden.
Det å finne fram i Antalia er i seg selv en utfordring. Lenge kjørte vi på lykke og fromme inntil Hadrians port ble observert. Ikke langt derfra finnes en parkeringsplass, hvor leiebilen ble plassert. Deretter ble det drosje inn i gamlebyen så langt det lot seg gjøre Massiv gravearbeide i gatene gjorde det sletts ikke enkelt å ta seg fram.
Det ble mørkt før vi omsider var vel installert på rommene våre.

hadrians-port.jpg

Hadrians port

En rusletur i gamlebyen på kvelden er litt romantisk og middag ble det også nede i havnen. Vel belåtene, tar vi oss tilbake til hotellet etter et lite stopp på en koselig kafe på andre siden av gaten der vi bor.
Det ble ingen sen kveld denne dagen heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *