Kapadokya dag 3, Hjemtur

Vi hadde for så vidt forventet væromslag til den mer fuktige typen. Men vi hadde ikke forventet oss snøvær. Men det var presis det som strømmet ned fra himmelen neste morgen. Litt morsomt likevel, sålenge det ikke ble alt for mye av det.
Vi skal hjemover.

snedekt-landskap.jpg
Minner oss om Norge
Vi skal lide oss gjennom 750 kilometer i minibuss. Litt annen rute denne gangen. Dvs samme rute tilbake til Konya. Vi for står det slik at vi skal ha et stopp i Aksarai, med noe kameler og greier. Det er umulig å få klarhet i hva dette var for noe. Videre snakkes det om Burgur. Dette er en by som ligger betenkelig langt unna alfarvei. Vi forsøker å få brakt klarhet i dette, men hverken vår «profesjonelle» guide eller sjåfør kan gi oss konkrete hint. Jeg bretter ut kartet, men får ingen gode svar annet enn det er over 60 mil til Burdur. Såå intelligent! Vår guide fikk svært lite tips.
Vel, vi får se hva som skjer.
Aksarai regnes med til regionen Kapadokya. Det viser seg at del vi skulle se en karavanestasjon her, fra 1229. Ruten er en del av den forlengede silkeveien og her er en av flere slike hovedstasjoner for kameler. Man kan ikke komme unna Seljuk turkernes innmasj. Spesielt siden de bebor dette området ennå. Sultanhani Canavaserai er eksempel på dette.
sultahani.jpg

Sultahani Aksaray
Vi passerer Konya på nytt og drar nok en gang innover i fjellheimen.

storbyen-konya.jpg

Storbyen Konya

Vi skal kjøre forbi de to store innsjøene Beysehir og Egirdir. (Se rutekartet nederst på siden).
insel.jpg

Innsjø Egirdir

Nå begynte magen å romle på noen og hver og enkelte mente at det nå var min oppgave å kommunisere med sjåføren for snarest få en lunsjpause. Dette ga ikke resultat. Først når Joanna proklamerte at det var rett før hun tisset i buksa, at sjåføren gjorde holdt på en bensinstasjon. Men her var ingen mulighet for en matbit og jeg fikk igjen kjeft fra Ute, som nå begynte å få alvorlige sultproblemer.
Sjåføren bare smiler og sier «Isparta tanam». En time senere er vi i Isparta, klokken har passert 1500 og vi finner en lunsjkafe, rimelig oppe i gata.
Plutselig står sjåføren der også, nå sammen med en ung dame som han presenterer som sin datter. Vi forstår plutselig hvorfor han ikke hadde lyst til å stoppe tidligere. En liten prat med datteren, var nok svært viktig. Hun studerte økonomi i Isparta og det var ikke ofte de hadde anledningen til å møtes. Det var hun som kunne uttrykke dette på engelsk. Vi så nok en tåre der vi vinket adjø.
Vi er litt spent på hva i all verden skal gjøre i Burdur. Det viser seg at det er dype grotter og en underjordisk elv som går der. Nå er det imidlertid blitt så sent at det er ingen, overhodet ingen, som gidder å utforske stedet. Alle peker på sjåføren og sier: «Finike next».

grottene.jpg

Kart over grottene og undervannselva i Burdur

Vi drar via Korkuteli og Elmali og er i Finike rundt 2200.
Det var kjempegodt å være hjemme igjen og bestemte meg for IKKE å gå fjelltur dagen etter.

kartet.jpg

Kart over turen, totalt ca 1800 km på 3 dager
PS
Vil laste opp flere fotos fra turen . Gå til Andre linker deretter trykk «To our photo album». Søk deretter på mappen Kapadokya.
Ellers synes vi det er hyggelig å få hilsener, kommentarer osv på Vår gjestebok. Bruk den gjerne. Vi sjekker denne hver dag.
DS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *