Tur til Pamukkale

Ikke før vi har kommet tilbake fra Kapadokya, så bli vi overtalt til å bli med på en ny ekspedisjon, denne gangen til Pamukkale. Kale er som kjent slott på tyrkisk, pamuk betyr bomull, dvs. bomullsslottet. Vi har sett postkort fra stedet som ser f.eks slik ut…….

image.jpg

Dette hvite landskapet ser unektelig flott ut. Naturen forklarer disse hvite bassengene med at dette er varmekilder, der vannet inneholder store mengeder karbondioksyd som ute i fri luft avleirer disse hvite bassengene. Dette vannet skal hjelpe mot kronisk bronkitt, nyresteinsproblemer og en masse andre lidelser.
Ikke rart at Hierapolis ble grunnlagt her.

Thor og Torhild på Tayana og Jan og Barbro på Den Gule Enke har allerede bestilt reise gjennom selskapet Nirvana reiser, noe som jo i seg selv gir assosiasjoner om en himmelsk tur.
Vi slenger oss med, noe som fører til en natt i Antalias gamleby, da vi vil bli hentet tidlig neste morgen. Turen inneholder 1 natts overnatting i nærheten av Pamukkale. Turen er bare på ca 22 mil, inne landet. Tar du passeren i Antalia med avstand 22 mil og samme passeråpningen fra Marmaris, vil du være der i kryssingen mellom disse.

Denne gangen har vi en virkelig flink guide med oss. Han kan historie og kan fortelle. Det er en interessant tur, en også denne gang skal sponsorene tilfredsstilles gjennom besøk i en testilfabrikk. Tror ikke at omsetningen økte dramatisk.

Vi spiser lunsj og deretter setter vi kursen mot Pamukkale (Herapolis).

Litt skuffende. Bildene fra brosjyren så da adskillig flottere ut en virkeligheten. Det er mulig vi var fremdeles litt blendet av de spektakulære landskapene i Kapadokya.
pamukkale.jpg

Men Oldtidsbyen og museet er interressant. Det er litt underlig å tenke på at man forestiller seg at apostlene stort sett holdt seg rundt Palestina. I virkeligheten fartet de vide omkring, bl. annet hit. Her er det en bygg (martyrium) til ære for apostelen Philip, som hevdes å ha blitt drept her. Ikke minst Johannes som skal ha skrevet sine åpenbaringer, akkurat her.

Herapolis er som vanlig en sammensetning av mange tidsperioder. Apollos tempel, Romersk teater, bygg fra den Bysantiske epoken og gamle gravplasser.

triton.jpg

Triton

toppen-av-teateret.jpg

Fra Toppen av teateret. Tor og AM

torhild-og-barbro.jpg

Barbro og Torhild svømmer i varmekildene

Før vi tar inn på hotellet drar vi til en annen varmekilde som er rød. Fargen kommer av aluminium i vannnet og som gir den røde avleiringen.

rod-varmekilde.jpg

Vi sjekker inn på hotellet, spiser middag, underholdes bl.a. av magedansere før vi sier takk for oss og stuper til sengs.

Vi får naturligvis med oss at Norge taper 2.omg. med 2-0 og ender opp uavgjort mot Tyrkia .

Returen starter allerede 0900 neste morgen. Det er ønske om å se nærmere på en nomadeleir, vi skal også innom en moske dessuten skal vi naturligvis innom en ny teppefabrikk..

nomadetelt.jpg

Nomadene er slettes ikke fattige. Driver med sau og geit

bonn-i-moskeen.jpg

Guiden demonsterer hvordan Islamsk bønn foregår. Her med hjelp fra kroatisk jente

Helt til slutt står en smykkefabrikk på tapetet, men da melder vi oss ut.

En ting er vi helt enige om. Denne delen av verden er VIRKELIG HISTORIE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *