Stavern – Stavanger, tur – retur, del 2

Nåvel, parkering eller ikke, vi ville jo også gjerne rusle rundt i Stavanger også, så vi bevilget en hudrelapp til Europark for å få til dette. Egentlig hadde vi tenkt oss en tur til «Øya». Den har jo fått så flott omtale med hageanlegg, palmer og slikt. Etter å ha forhørt oss om prisen som innbefattet oblogatorisk lunsj , med den nette sum av Kr. 650,- pr. pers. eksklusivt drikkevarer, falt dette ut av seg selv. Vi får håpe at oså vi en gang blir invitert på firmatur dit. I stedet ruslet vi rundt i sentrum, som så ut som en byggeplass, men Alexsander Kielland sto nå der han skulle og kunne skue ut over nylagte heller på torget.

alexander-kielland.jpg


Alexsander på plass.

Det er svært trivelig å rusle rundt i smågatene i sentrum. Etter en kopp kaffe finner AM naturligvis en bokhandel og dermed nytt interessant lesestoff.

hos-bokhandleren.jpg

Vi fortsetter videre forbi St. Pitri kirken og selv huset til Gud var under oppussing

st-petri.jpg

I Stavanger kan man tusle rundt i dagevis, men ikke gå glipp av bydelen «Gamle Stavanger».

Her er det mange flotte gamle hus, for ikke å si nydelige små hager. Dessverre har ha Bjelland med sine fiskeboller og sardiner kun overlevd i egenskap av museum. Vi bringer en liten billedkolleksjon av vår rundtur her.

bjelland.jpg

Bjellands fabrikker

hagemiljo.jpg

utsikt.jpg

Men det var ikke bare søster GB som har dradd oss i retning Stavanger. Vi vet nemmelig at andre tyrkiafarere, er på vei hjem. Først tenkte vi å møte opp på flyplassen kl 5 om morgenen. Men etter nærmere ettertanke ville vi la dem sove i fred noen timer.

Det er utrolig hva «Gule sider» kan utrette på internett. Ikke bare kunne vi finne Nymannsv. 96 men med rene GPS presisjon kunne systemet gi oss kjøreveien fra Steingata og dit.

nymannsveien-96.jpg

Her var huset, ganske gjenkjennelig etter tidligere bilder. Her møter vi en lettere sjokkert Torhild som også etterhvert får liv i Tor. Vi hadde en kjempekoselig kveld med masse god mat og drikke.

overaskende-besoek.jpg

Men fire dager går fort og fredags morgen den 15. sitter vi igjen i blen på vei østerover. Det er passelig med et stopp i Grimstad for å hilse på mor. Hun bor sentralt i Grimstad med flott utsikt over Grimstadfjorden.

odden.jpg

Her blir det kaffe og mat i en full fart.

grimstadfjorden.jpg

Flott utsikt ut over Grimstadfjorden og med en av de mange småbåthavnene i Grimstad rett utenfor vinduet.

Ha en finfin helg!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *