Harry-tur til Sverige

Hurra , vi er blitt de lykkelige innehavere av gratisbillett. Bil med inntil 5 personer, en vei mellom Sandefjord og Strømstad. Riktignok må den benyttes innen utgangen av juni måned, men det klarer vi.
Via vår eminente laptop freser vi inn på Color Lines hjemmeside og går i gang med billettbestilling. To personer med bil samt kampanjenummer tastes inn. Tilleggsbestilling av to stk morgenbufeer på tilsammen 375 kroner på avgang 10.00 fra Sandefjord 27 juni ,kommer også med.
Billetten skrives ut på egen skriver og og AM`s Visakort debiteres og dermed er saken klar.
Vi putrer fornøyde avsted og er ved ferjeleiet i god tid før ombordkjøring. I billettskranken rekker vi ut vårt ombordsstigningsbevis og der blir vi stående. Bilen er ikke kommet med på bookingen, sier damen i luken og dessuten er ferja fullbooket. Men , sier jeg, kampanjenummeret på billetten som også innbefatter bil, er jo tastet inn! Like fullt et problem. Vi kan naturligvis stå på vent for å se om en annen billettinnhehaver ikke dukker opp, noe som ofte skjer. Nei sier vi, da ombestiller vi heller billetten til å gjelde retur fra Sverige i morgen kveld. Det var helt OK og dermed legger vi i vei til Horten i stedet.
I Horten går det ferjer i ett kjør og ikke mange minuttene etter ombordstigning er vi på vei over Oslofjorden.

kafeteria.jpg
Horten-Moss ferja

Vår flotte buffet blir desverre redusert til rundstykke med egg og salat og en kopp kaffe hver, men vi får heller glede oss til morgendagens aftenbuffet.
Det er tydeligvis lenge siden vi har vært i Østfold, for her er veiene betydelig forbedret. To filer i hver retning og alvorlig veiarbeidsaktivitet der det ikke er kommet fullt så langt.
Faktum er at vi passerer Strømstad en halv time før ferja anløper. Veiene i Sverige er jo fine og dessuten ikke belagt med bompengeavgift. I Sverige får man altså dette til. Riktig nok hevdes det at Sverige får veistøtte fra EU, MEN DOG!
Men vi skal lenger sør og svinger ikke av E6 før vi er rett nord for Uddevalla og Torp kjøpesenter. Der tar vi Rv 161, deretter 160 til øya Orust og stedet Henån. Vi skal besøke Maj-Lis og Ulf, bofaste i Rödstegen. Dit finner vi fram om litt, på en smal grusvei, midt inne i skogen.
Maj-Lis og AM er svigerinner og derfor blir vi hilst velkommen med norskt flagg.

ekebo.jpg

Hilst velkommen med norskt flagg.
Vi får bo i egen hytte, godt utstyrt med alle bekvemmeligheter. Etter installasjon og et godt måltid mat, er det tid for sightseeing.

egen-bolig.jpg

Egen bolig

orost-tjorn.jpg

Sightseeing på Orust og Tjörn
På Orust er flere av de mest kjente seilbåtprodusentene etablert. Swedish Yacht, Najad og ikke minst Hallberg Rassy er her, pluss en hel del flere.
Dermed er vi i gang med en rundtur på Orust fra Henån(2) via Ellös(3) til Hälleviksstrand(4) og Mollösund(5). Deretter går turen til øya Tjörn hvor vi rusler ganske lenge rundt i Skärhamn(6). Dette er som svært mange vet, en utrolig flott skjærgård. Ikke rart man kjører i båtkø her om sommeren.

ellos.jpg

På brygga i Ellös

fabrikkbesoek.jpg

På fabrikkbesøk

sjarnholm.jpg

Maj-Lis fotograferer i Mollösund

butikk.jpg

Kremmeren i Mollösund

skjargaard.jpg

Skjærgården rundt Skärhamn, Tjörn

kirkesmil.jpg

Det smilende kirketårn i Skärhamn . (Litt vanskelig å se konturene på bildet)
På Tjörn har Maj-Lis og Ulf hytte i nærheten av Myggenäs og Stenungsundsbroen.

hytta-tjorn.jpg

Vi besøker hytta på Tjörn

Vel hjemme i Rödstegen nyter vi gjestfriheten og god mat og drikke.

gamle-minner.jpg

Gamle minner friskes opp

Man drar jo ikke på «harrytur» til Sverige uten grunn. Dessuten har vi vært «utenlands» i over 24 timer og har derfor med full lovlighet rett til import av alkoholholdige drikkevarer. Systembolag finnes på kjøpesenteret i Lund, så vi drar dit alle fire.

ekebo1.jpg

Farvel til Ekebo

troll-finnes.jpg

Og de svenske troll
Prisforskjellen mellom Norge og Sverige er stor. På en tre-liters vinkartong er besparelsen nesten 150 kroner. Svenskene synes likevel dette er dyrt og drar gjerne selv til Tyskland for å handle.
Det er på tide å si farvell til våre venner og setter kursen mot Strømstad. Vi rekker akkurat en ferje tidligere enn planlagt og gleder oss til å nyte den allerede betalte buffeten.

bohus.jpg

Med håp om stort solid måltid

Den ble vi imidlertid snytt for. Maten var inndradd og innlagt i transporten i stedet, altså en tastefeil av «damen i luken». Her hjalp verken bønner eller trussler. Det var ikke engang buffet på denne ferjen, kun kafeteria.
Vel, nå er jo turen ikke så lang og 2,5 timer senere kjører vi i land i Sandefjord.

kveldssol.jpg

Uten mat og drikke. Men nyter kveldssola

Med lovlig kvote, var også tollerne fullstendig fraværende. En halv time senere var vi hjemme i Stavern og slukket tørst og sult med mat fra egen brødboks.
Til historien hører det med at jeg ved personlig frammøte på billettkontoret i Sandefjord dagen derpå, faktisk fikk tilbake de allerede innbetalte 375 kroner.
En syltynn takk til Color Line.

Flere bilder er lagt opp. Gå gjerne til «Our photo album»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *