Besøk på Bjørkhaug

Siden det blir mye båt framover, så har jeg til en avveksling tenkt meg motsatt vei. Dessuten er jeg en rastløs person, liker å reise og venter på å komme tilbake til Finike. Da passer det å besøke en svært god venn langt der oppe, ja langt oppe i Numedalen.

Skulle naturligvis ha gjort dette langt tidligere, men siden dalen har en kraftig vannåre som svulmet opp til det reneste Middelhavet i en periode, ble jeg nødt til å vente til i alle fall Kongsberg dukket opp av vannmassene igjen.
Omsider gjorde den det og jeg, etter påfylling av bensin og rødvin i Larvik, la giret i ED (Automatgir), trykket inn gasspedalen og lot den bli der i ca 2-3 timer .

rasteplass.jpg

Rasteplass på veien

Plutselig var jeg i Rødberg og møtte Knut på stedets in-sted, Essostasjonen. Derpå bar det innover fjellet til Tunhovd og Bjørkhaug, etter å ha rebooket ytterligere fludium.
Helt lik den myteomspunnende «røde stugan i skogen», står den der, Knuts H(G)jem(me)sted.

hytta.jpg

Hytta

kjokkenkroken.jpg

Kombinert kjøkken/soverom

ovnen.jpg

Her er det varme

Knut traff AM og jeg i perioden 2004/2005 mens vi begge lå i Sjøsentret Marina, Tønsberg. Knut var den lykkelige båteier av motorseiler Viola og vi var blant de svært få, som tuftet livet ombord i båt gjennom vinteren.
Da vi forlot Tønsberg for atter å søke tilbake til sydligere breddegrader, har vi hele veien holdt god kontakt. Ja, så god var den at Knut solgte Viola, kjøpte båt i Torrevieja, Spania, en Voyager 35. I et forsøk å seile den til Portugal, havnet Knut og jeg, etter motorhavari, i en steinrøys utenfor Almeria med store skader på skroget. Resten av turen til Portugal foregikk på trailer.
Nå er den imidlertid ved godt mot, reparert og seilklar til på nytt å krysse inn i Middelhavet og forhåpentlig ser vi den i Finike etter hvert.
Knut holder på med egen hjemmeside og man kan se mer på link fra honeybirdnorway.com til Good Tidings II.

Men her oppe i Numedalen, finnes roen og freden. Her finnes ikke innlagt vann, innedo og vaskemaskin. Her kan vi løse alskens verdensproblemer eller drukne dem. (F.eks. i Tunhovddammen)
tunhovddammen.jpg

Tunhovddammen

numedalen.jpg

Numedalen

klesvasken.jpg

Klesvask

doen.jpg

Toseter og godt med lesestoff

jordbaerstedet.jpg

Jordbærstedet

fiske.jpg

Knut prøver ørreten

Dette er kanskje det nærmeste man kommer LIVSKVALITET,

Bortsett fra å seile da !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *