Endelig tilbake i vannet

Så satt vi atter en gang, AM og jeg, på flyet som skulle bringe oss tilbake til Finike, Tyrkia. Datoen er 25 august. Norwegian landet 10 minutter før planen, men det gjorde ikke vondt. Vår venn Peter ventet på oss som avtalt og kjørte oss hele veien fra flyplassen i Antalya de 12 milene til Finike.

2230 ankommer vi båten, vi får åpnet opp alt av vinduer og luker og etter hvert blir det ganske levelig. Slik sett er det fint å ankomme om kvelden når solen har tatt pause og temperaturen synker sakte nedover skalaen til midt på 30 tallet.

Allerede søndag morgen er vi antrukket i arbeidsuniform og starter med nedsliping av skutesidene. Vi blir imidlertid snart stanset, da båten ved siden av klager på støvplager fra oss. Riktig nok begynte det å blåse opp så vi avluttet sliping for dagen. Det skulle imidlertid vise seg at de kommende dager ble vi stadig utsatt for klager på støv og med krav om å dekke til båten. Men bare tanken på å jobbe under plastik, i solen, med 55 graders solvarme, ville være helt uutholdelig. Vi hadde ikke sett noen andre på yarden jobbe med dekke, hverken slipere, malere, mekanikere eller snekkere.

Så etter en runde på teknisk kontor og marina kontoret fikk vi lov til å sluttføre arbeidet. De var nok ikke begeistret over at vi gjorde jobben selv og forsøkte sabortere oss så godt de kunne.

hard-jobbing.jpg

Anne Marie i full sving med slipemaskinen

Etter hvert dukker nesten hele den norske delegasjonen opp. Lasse på Sesam som hadde fått med seg Sylvi på tur, kom anstigende fra Rhodos. Lasse kommer med eget hvitt arbeidsantrekk og hjelper til.

lasse-deltar.jpg

Like fullt tar det en uke før båten kan primes. Og her dukker også Tor og Torhild opp med venner fra Stavanger. De anstiger med nistekurv og drikke og dermed blir det en riktig festlunsj ombord.

festlunsj.jpg

Her Anne Brit og Reidar også fra Stavanger

Men jobben må gjøres. Her er vi endelig ferdig med priminig

ferdig-primet.jpg

Deretter skal det på to lag med bunnstoff. Det ble sort denne gangen. Det ene grunnet god pris, det andre at jeg kjøpe det på båtverftet, hvilket hadde en blidgivende effekt.

ferdig-stoffet-paa-vei-til-havet.jpg

Ferdig bunnstoffet og endelig på vei mot havet. Vi kom i vannet fredag 7. september, men grunnet sterk vind ble vi liggende i opptakskrybben til lørdag. Så er vi endelig på plass på brygge C, plass nr. 41, HURRA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *