Ferien

Tja, da var vi tilbake etter 12-14 dager med skikkelig ferie. Denne gangen skal vi ikke seile lange strekkninger, men kose oss med visitter inn i mange bukter og viker.

image.jpg
Vi har tidligere nevnt Nuri`s beach som vi forlater sammen med Lasse på Sesam, og Peter ombord hos oss. Skal komme tilbake til dette stedet litt senere på returen. Som man kan se av «rutekartet» vårt, drar vi nå nordvestover, med kurs for Gemiler buku.

nordover-mot-christmas-island.jpg

Honeybird i fint driv

sesam.jpg

Ssam følger på. (Lasse har bygget denne båten fra bunnen av. Brukt 9 år av sin fritid før den ble seilklar. Helt ferdig er den ennå ikke og kanskje blir den aldri det, ref Lasse)
Her er ingen restaurant og det passer helt utmerket, da vi har svinekotletter fra Castellorozon med oss som grillmat.

grillfest-gemiler-buku.jpg

Svinekotletter som grillmat og gresk pappvin.
Vi ankrer med line til land akterut. Hjelp får man alltid til dette. Denne gang var det «Isbåten» som fraktet lina i land. Belønningen er naturligvis salg av iskrem. Prisen på en pinneis er høyere enn kroneis hjemme, men so what.
Dagen etter tusler vi inn bak «Christmas Iskand» og inn til Cold Water bay, hvor folk fra restauranten hjelper til på alle vis for å få oss på plass. Navnet stammer fra at det kommer opp undervanns ferkstvann i bukten. Temperaturen i sjøen var derfor kun 23 grader og det var for kaldt for oss. Vi drar heller på båttur i omegnen med gummibåten. Det er flott her, med mange bukter, viker, grotter og små strender.
Restauranten beæret vi naturligvis med et besøk. Menyen fantes kun inni hodet på kelneren og valget falt på villsvin. Fisk og Kebab valgte vi vekk (Se bilde).

cold-water-bay-rest.jpg

Tenke seg villsvin i Tyria, Lasse, Peter AM og jeg

menyen.jpg

Fisk og Kebab ble valgt bort

Det begynner å tære på provianten ombord, så det er på tide å komme seg til mer siviliserte strøk for proviantering.
Den 19. sept setter vi derfor kurs mot Göcek hvor vi legger oss på svai ute i havnebassenget. Selv om byen er en perle, ville vi likevel så fort som mulig ut i «ødemarken igjen» og drar dagen derpå sørvestover mot Wall Bay. Der har vi avtale med Tor og Torhild på Tayana for å møtes.

cold-water-bay.jpg

Samtlige båter, Tayana Sesam og Honeybirds mannskap i full forening
Det gjør vi da også og ender kvelden med middag på lokalet med helgrillet lam, nam, nam.

helgrillet-lam.jpg

Her, sammen med et par kjente av Peter, et tyrkisk par

Dagen etter drar vi alle, Tayana, Sesam og Honeybird i følge tilbake til Christmas Island. Dvs., ikke før vi har fått start på motoren. Om morgenen er batteriene ganske flate, men vi får omsider startet, det med et nødskrik.
Igjen påminner det oss om at forbruksbatteriene nok er godt over middagshøyden. Likevel er dette spesielt, siden også startbatteriet nesten er flatt. Mistanken går til Converteren som omdanner 12V om til 220V. Denne detaljen som gir kjøleskapet og ikke minst innholdet, kjølende virkning, fungerer ikke som den skal. Nesten kun en svalende effekt. Det må nok byttes ut den også.
I tillegg kan vi ikke lenger kjøre motoren som vi vil. Kjølevannet på eksosen er for dårlig og blir for varmt. Dette er ikke noe stort problem. Vi får holde oss rundt 1900 omdr. Likevel kan vi holde en fart på 5-6 knop.
Men som man forstår, så står utgiftene i kø; nye batterier, ny converter og nytt eksosanlegg.
Denne gangen ankrer vi opp i sundet mellom fastlandet og Christmas Island. Ankeret ut og line til land. Restaurantbåt, iskrembåt og pannekakebåt, alle er på plass for å yte hjelp og med inntekter i sikte.

pannekakebaten.jpg

Pannekakebåten

Denne gangen havner vi på strandrestaurant, med bena godt plantet i sand. Men før dette skjer, sees plutselig en 30 meter lang Gulit med norsk flagg. Den legger seg til rett bortenfor oss og vekker naturligvis alles oppmerksomhet.

magic-dream.jpg

Magic dream. Lengst bort av båtene

Det viser seg at den eies av et norskt A/S og to av eierne er ombord, Ranveig og Dag Arntzsen, fra Hisøya utenfor Arendal. Vi blir alle invitert ombord til en liten aperitiff før strandhugget og middag finner sted.

aperetiff-magic-dream.jpg

Aperetiff ombord i Magic dream

21. sept. er vi igjen på farten alle sammen, tilbake til Nuri`s Beach utenfor KAS, med unntak av Magic Dream (Guliten) som skal til Marmaris-området.
Heller ikke denne gangen er det noe seilvær. Solen skinner og havet ligger flatt.

nordover-mot-christmas-island.jpg

Først ut på ettermiddagen kommer en ørliten bris opp, slik at vi får luftet seilet en halv times tid. I Nuri`s Beach blir vi selvfølgelig ønsket tilbake med stor begeistring. Ramazan (eier av stedet), blåser i hele ramadan og tar gjerne et glass rødvin sammen med oss andre. Legger ved noen bilder fra dette stedet, som er rett og slett en perle.

ramazan-ombord.jpg

Fra venstre: Peter, Lasse og Ramazan

Tor og Torhild med venner må dra tl Finike dagen etter. Båten skal på land og folket hjem, med innlagt pit-stop i Side og Alanya. Vi, innklusiv Peter, blir en ekstra dag. Lasse blir enda noen dager for å dra til Castellorozon (Gresk) for å fornye sitt visum. Det er noe merkelig dette med visum for nordmenn. Båten kan være i Tyrkia i 5 år ved å fornye en såkalt transittlog hvert år. Men nordmenn må ut av landet en gang i måneden for å fornye visumet. Dette koster 20 euro hver eneste gang. Andre europeere, t.ex. svensker, dansker, briter etc. , får visum for 3 måneder av gangen og til en pris av 15 euro. Ved henvendelse til norske myndigheter er svaret: godag man økseskaft.
Men vi må også begynne å putre hjemover. Men før vi forlater Nuri`s beach, tar vi oss tid til å undersøke noen graver i fjellet. Dette skal i følge historien være kongegraver ca 2000 år gamle.

graver-nuris-beach.jpg

Vi tar et bilde utover bukten og oppdager at en katamaran har kilt seg inn mellom Sesam og Honeybird. Båten bærer tilogmed norskt flagg. De viser seg imidlertid at båten tilhører et charter selskap i Göcek som igjen eies av en nordmann hetende Jakobsen. Daglig leder er ombord og jeg benytter anledningen til å spørre om muligheter for jobb som charterskipper. Det er han absolutt interressert i, men ikke i år siden sesongen er på hell. Blir enige om å holde kontakten for eventuell jobb neste år i mars/april.
Også Lasse vil være med på dette. Kanskje det er fremtiden like vel?

nuris-beach-oversikt.jpg

Legg merke til katamaranen mellom Sesam og Honeybird
24 sept. er vi igjen tilbake i Kekova roads, spiser middag hos Hassan som vanlig. Alltid nydelig i den indre lagunen. Her trives til og med havskilpaddene som vi så flere av. Likevel er det vanskelig å få noe godt bilde av dem, da de er svært sky, og dukker ved den minste bevegelse.

kekova.jpg

Farvel til Kekova Roads

25 sept. er vi igjen tilbake i Finike, ferien er slutt. Det er bare å begynne å klargjøre båten for avreise, pakke kofferten og forberede seg på hjemreise 3. oktober.

Vi møter Tayanas mannskap rett før de drar til Side og får en avskjedsdrink sammen

avskjed.jpg

Her er vi alle sammen: Rolf, Peter, Torhild, Tor, Reidar og Anne Britt

kveldsstemning-i-finike.jpg

Kveldsstemning i Finike marina

Kan man ha det bedre enn dette???

En nydelig opplevelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *