Ryddesjau

Dersom noen fremdeles skulle undre seg over hvordan vi får tiden til å gå, her nede i det østlige middelhavet, så skal vi forsøke å avlive den bekymringen.

Vi har lenge, faktisk svært lenge tenkt å få ryddet opp i akterkabinen. Prioriteringen har tidligere vært relativ lav, da omfanget av et sådant tiltak ville strekke seg over flere dager. Siden vi ikke har loft på dette fartøyet, har akterkabinen blitt benyttet til samme formål. Det er bare å dytte inn, dytte inn og dytte inn. Men selv en akterkabin har sine begrensninger (spesielt i volum). Når innestengt, dårlig luft, eimen av mugg og støv (såkalt båtlukt) blir overveldende, kommer en slik sjau uungåelig på topp av gjøremålslisten, etter hvert.

Etter noen timers konsentrert arbeid, er det meste av klær, utstyr, ting og tang, brakt på dekk. Dertil hengt opp til lufting, både på for og akterskip.

dscf1376.JPG

dscf1375.JPG

Det slo meg at her har vi årsaken til at båten ikke veide 30, men 40 tonn når vi tok båten på land tidligere, sist sommer.

Etter sortering, kasting av klær og annet ikkefungerende utstyr, kunne jeg glede meg over at akterenden hadde steget hele 3 cm i vannlinjen.

dscf1379.JPG

Siste rest av søpla kjøres bort
At en slik sjau tar flere dager er naturligvis på grunn av arbeidsforholdene. Man må passe nøye på at pauser, 1-2 timers kryssordløsning, samt berolige passerende naboer om at, nei vi har ikke lekasje ombord, det dreier seg kun om en liten justering av inventarmengden.

Det gjorde så beroligende virkning på Rosemari på s/y Sorena, at vi sporenstreks ble innvitert på asiatisk middag.

dscf1372.JPG

Rosemary i full vigør
Noen interne endriner i kabinen, ble også utført. To fastkilte skuffer og hylle, ble effetivt fjernet og hurra, nå fikk vi endelig stableplass til bordplatene og bordunderstellene til våre ellers så eminente utemøblement.

dscf1378.JPG

Slagord denne uken:

VI HAR MYE Å GJØRE OG VI GJØR DET

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *