Klimatisk forfall

Her drar man altså fra Norge til Tyrkia og får rapporter om vakkert vær, 15 – 20 grader i hjemlandet, samt hagearbeid og våronn. På disse breddegrader snør det. Riktignok kun i to timer, før solen titter frem og tar knekken på uvesenet. Likevel er temperaturen lav, helt ned til 0 grader om natten og is på vanndammene. Vår lokale kjøpmann er helt i ekstase. Har ikke opplevd maken på 25 år. Selv om det er godt å høre at slike tilstander har vært tilstede tidligere, endrer det ikke det faktum at all utendørs aktiviteter og vedlikehold er innstilt inntil videre.

dscf1441.JPG
Snøen i fjellet kryper stadig nærmere
Har derfor gått løs på innvendige gjøremål. Det har en stund vært av høy prioritet å få byttet eksosanlegget. Det har gjort sin tjeneste i 40 år, det kjøler dårlig og gjennomrusting begynner å bli et problem.

dscf1427.JPG

dscf1429.JPG

Her er monsteret som skal ut

Bare det å demontere et slikt monster, som helt sikkert er installert før f.eks, benker, sofaer etc er satt på plass, innbyr til en ektraordinær utfordring.

Men vi klarer det også, med innsats fra en betydelig antall armsterke personer.

dscf1442.JPG

Ut fikk vi det til slutt etter mange timers intens kamp
Installasjon av nytt anlegg er godt i gang og de siste delene er beregnet ferdigstilt i løpet av en ukes tid (Tyrkisk tidsregning)

I mellomtiden benytter vi anledningen til å innby en del båtnaboer til norsk lunsj. Medbrakt sild i ulike varianter, laks og eggerøre, lodderogn og lefse, samt akevitt står på menyen.

dscf1436.JPG

dscf1437.JPG

dscf1438.JPG

Lunsjen var vellykket. Vi startet kl. 14.00 og de siste gjestene forlot lunsjbordet kl. 20.30

På brygga vår har vi opparbeideten særdeles bra goodwil.

HA EN FORTREFFELIG UKE!!l

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *