Tyrkia og Finike igjen

Så var jeg tilbake ombord en liten tur. Mangt skal ordnes, vedlikeholdes og repareres. Også tyrkerne forbereder seg til ny turistsesong. Restauranter åpnes for sesongen, turistbåtene vedlikeholdes og klargjøres. Nesten samtlige av turistbåter her i Tyrkia er Gulets. Hva er nå det? Her i Finike ligger det mange av dem.

dscf1529.JPG

Typisk Gulet. Denne heter Atlantis
Samtlige båter er bygget i tre, faktisk er byggeskikken sporbar helt til 300 år e.kr. Gulet skal komme av det franske ord for skonnert, svært brede og med minimum 2 master. De finnes i alt fra 15m til 75 meter. I dag er ikke seilføringen det vesentlige, men er utstyrt med kraftige motorer for å fungere som turistbåt. Her kan man bestille dagsturer eller cruice i en uke eller to, beroende på lommeboken. Flotte er de, men vedlikeholdet er stort og omfattende, i dette varme klimaet i middelhavet. Likevel en flott måte å oppleve Tyrkia fra den maritime siden.

dscf1527.JPG

En av de mer lukseriøse typene
Jeg drar imidlertid til Kas, hvor Lasse ligger med sin seilbåt Sesam. Har med 1 kilo brunost fra Norge som var førsteønsket som geburstagspresang. Dette for å feire en «ordentlig» pensjonist på 67 år.

dscf1534.JPG

På sightseeing med Lasse i Kas

dscf1535.JPG

Litt av sjøsiden i Kas

dscf1536.JPG

Representanter for televerket i sving. Hodeplagg er viktig, sommeren har kommet for fullt.
Men etter et par dager er det nok riktig å returnere til Finike for arbeid og vedlikehold ombord. Det er nok å gjøre før seilseongen begynner!

HA EN FLOTT UKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *