Endelig sjøklar

Dagene går og det er ikke bare generelle forberedelser til seiling som opptar tiden. Det sosiale skal også ivaretas. Peter på båten Conquest er på vei fra Kemer til Marmaris og stikker innom Finike sammen med sin Kanadiske venninne, dog med etnisk Japansk opprinnelse.

dscf1697.JPG

Peter og Mieko på restaurant Altin Sofra

Men det er ikke bare disse som kommer innom. Lasse har lagt Sesam på land i Fethye og vil også gjerne komme innom en tur. En liten grillfest er da ganske naturlig, med entrecote på menyen.

dscf1701.JPG

Lasse som grillsjef

Det foregår andre aktiviteter også. Slik som at marinakontorene skal rives. Det har kommunen bestemt i og med at bygningene er satt opp ulovelig for 20 år siden. Kankje noe treg saksbehandling?? Likevel, det er bare å bygge nye kontorer.

dscf1698.JPG

Her er fundamentet til nytt marninakonotor.

Dessuten er det EM i fotball for tiden og det må vi også naturligvis ha med oss.

I Rosehagen på storskjerm følger vi spent med på kampen mellom Tyrkia og Tyskland i kvarten.

dscf1703.JPG

Stor ståhei og stas når Tyrkia utligner til 2-2

Men alle vet vel at Tyrkia tapte til slutt. Men stemningen var på topp så lenge det varte.

Så er vi endelig klar til å skifte vann på propellen og 1. juli, morgen legger vi i vei til Kekova. Det er litt spesielt spennende siden vi i løpet av våren har skiftet ut hele eksosanlegget. Men det går utrolig greit bortsett fra farten på båten. Den har nok grodd en del gjennom vinteren. Men pytt, det går da framover og vi blir i Kekova Roads et par dager før vi drar videre mot Kas og Nuri`s Beach.

På veien begynner instrumentpanelet og flagre, Batterispenningsmåleren har blitt rene vibratoren. Slår derfor av autopiloten og alt blir stabilt og bra igjen. Tenker at nå blir det vel en kraftig utgiftspost å få reparert denne.

Men da vi er i ferd med å ankre opp i Nuri`s beach, forsvinner all batteristrøm. Men på forunderlig vis klarer vi å kjøre ankervinsjen med kun strøm fra solpanelene våre.

Feilen var enklere enn jeg trodde. Det viste seg at det hadde blitt brudd i hovedbryteren til batteriene. Etter å ha rettet på dette fungerer atter alt som det skal (tror vi). Men været er flott. Ca 35 grader og sol, sol, sol.
Vel oppankret og med aktern til brygga, møter vi på en annen norsk båt, IDA fra Rosendal.

Mer om dette i en senere blogg. Det blir litt ujevn oppdatering framover, beroende på tilgang til intenett
VI ØNSKER ALLE EN RIKTIG FLOTT UKE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *