Mye motvind

Som sagt vi møtte den norske seilbåten IDA i Nuri`s beach. Ombord befant seg eierne av båten, Arild og Erna med datter Ida, samt gjester ombord, Stein Haugen, Turid og sønnen Tor.

Båten er fra Rosental, og vi hadde en riktig hyggelig kveld sammen før de dro videre til Marmaris, der de har Yat Marin som base.

dscf1716-1.JPG

I forgrunnen, Arild og Turid, Stein og Erna i bakgrunnen

dscf1715.JPG

Endelig finner vi en proff kajakk padler i Stein

Stein har forøvrig vært kultursjef i Kvinherad kommune og kjente svært godt til Ingebjørg som kultursjef i Os. Av og til er jo verden liten.

Vi blir enda noen dager i Nuri`s beach, Peter og Mieko stikker enda en gang innom og vil bli med til Kastellorozo. Årsaken er som vanlig at vi må no en gang fornye vårt visum i Tyrkia.

dscf1721.JPG

Her kommer de med taxibåt fra Kas.

Tanken vår er å komme oss videre nordover, passere Marmaris, Bodrum, Kusadasi og deretter sette kursen vestover til en rekke greske øyer.

Vi starter med friskt mot og seiler faktisk et par timer med genoa oppe mot Christmas island. Vinden løyer og motvinden øker. Når vi nærmer oss Christmas Island, bygger det seg opp noen truende skyer over fjellene. Ikke lenge etter kommer vinden i friske kast. Etter hvert går sjøen hvit og vi finner det vanskelig å få ankret opp. Vi ser at det virker roligere over på andre siden av Fethye bukten og setter kursen mot Kapi Creek.

Men været er etter oss og etter hvert stamper vi oss framover med 2 knops fart. Det er bare å innse at vi aldri klarer å nå andre siden av bukta, før det er stup mørkt. Tanken på å gå inn det trange sundet utenfor Kapi Creek, i mørket og med vind opp i 35 knop er ikke spesielt forlokkende. Vi snur og går tilbake til Christmas Isand og får ankret opp i en vind som har løyet betraktelig og akkurat i tide, før mørket for alvor har senket seg.

Neste morgen er det atter bare godvær og vi går nordover til Gòcek, nok en gang i motvind, både for å proviantere og fylle diesel. Her traff vi på den finske båten Aqualrella, med Max og Elizabeth, som vi tidligere hadde møtt i Nuri`s Beach. De inviterte til middag ombord og hadde en hyggelig kveld.

Deretter går turen sørvest til Kapi Creek og bader og koser oss et par dager.

dscf1733.JPG

Kapi Creek

Det er ikke morsomt i lengden å seile i motvind. Spesielt når båten har ligget å grodd et års tid. Sånt blir bare kjedelig, lite seiling og stort dieselforbruk av.

Vi setter likevel kursen mot en bukt som heter Asi Koyu som er sterkt paradisert i det lokale yacht magasinet. Vi holder ut i motvinden, kun for å oppleve dette paradisiske stedet.

Det ble en stor nedtur. Bukten var der, men ingen bøyer, hjelpende hender eller åpen restaurant. Det ble en kveld med hermetikk fra eget lager sammen med gammelt brød. Snakk om tøvete omtale. Jo, vi var i riktig bukt !!!

Vi er snar med å få opp ankeret neste morgen og blinker ut Kumlu buku (vest for Marmaris). Tor og Thorhild har vært der og har snakket varmt om stedet.

Motvinden øker på, og vi dreier likegodt mer vestover mot Busuk Buku. Men vinden er trofast og dreier villig med. Med nok en vind i nesa på 20 knop, tar vi et prinsippielt vedtak. Det er ikke ritige tiden på året å gå nordover. Vi snur og setter nesa sørover igjen. Gleden er stor når vi kan heise genoaen og faktisk se vannet fosser om baugen. I hvert fall 2 timer. Da løyer nemmelig viden. HAVBLIKK

Ha en flott uke !!! og god natt

dscf1745.JPG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *