Propell til besvær

kapittel 1
Etter ankomst til Finike, bestiller vi ny propell. Den gamle må også tas av. Grunnen er at propellen må sendes til produsenten for riktig tilpassing til akslingen. For å unngå å bli liggende på land, blir denne demontert i vannet av dykker. Dette hadde han aldri gjort før, men oppdraget går bra og etter en times tid er propellen på land.
dscf1781.JPG

Etter 7 dager kommer den nye propellen. Vi har da bestilt et halvt oppløft i krana, kun for å montere denne og ut i sjøen igjen.

dscf1812.JPG

Ny propell på plass

Men desverre, propellen er for stor og subber ned i skroget i underkant. En skikkelig strek i regningen. Propellen må av igjen. Den blir sendt til Antalya for modifisering. Diameteren redusert. I mellomtiden har vi blitt sjøsatt igjen og vi buksert tilbake til vår plass på brygga.

Ny modifisert propell blir igjen påmontert av dykker og dette går også bra!

dscf1815.JPG

Propellen fires ned og monteres på plass Dette tar tid, da både sluttmutter og splint skal på plass og dette er vanskelig å få til. Men omsider er den på plass og vi er klar for prøvetur. Men hva er dette? En høyfrekvens lyd har oppstått og ikke til å leve med. Det lekker samtidig mye vann ved pakkboksen. Ubalanse i propellen? I følge teknisk avdeling vil dette gi seg etter at propellen har tilpasset seg!?. Vi drar derfor på prøvetur sist fredag med ambisjoner om å bli ute over helgen. Men støyen forsterker seg stadig og ved enda en ny ulyd, finner vi det best å returnere til Finike.

I dag har 4-5 forståsegpåere vært ombord og endelig innsett at her er det en del feil ute å går.

Ja, ja, trist nok, men mandag bærer det på land igjen for å forsøke finne ut av elendigheten. Det er ikke akkurat første ønsket vårt å ligge på land i denne varmen, men det er ikke noe å gjøre med i øyeblikket.

Vi får håpe det ikke drøyer alt for lenge til vi er tilbake i havet.

HA EN RIKTIG GOD HELG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *