Propell til besvær II

Så var det opp på land igjen og propell og propellaksling demonteres. Imidlertid viser det seg at låsemutteren til propellen

ikke er strammet skikkelig. 1 til 1,5 mm klaring. Kan det medføre vibrasjonene og ulyden?

dscf1819.JPG

Aksling sjekkes for skjevhet, men den er rett. Propellen tar vi til spesialist i Antalya. Det måles og divideres og denne skal være korrekt tilpasset båt og motor.

Kan den nye propellen blitt for tøff for vår gamle og slitte gearkasse? Det ville være svært så kjedelig. Men ut går den og nå må den i alle fall repareres.

dscf1860.JPG

Også gearkasse til besvær
I mellomtiden sjøsettes Tayana som gjennom vinteren har fått en betydelig ansiktsløftning og jeg blir med som mannskap og AM fotograf.

dscf1852.JPG

Tayana på plass på C 49
Det viser seg å være vanskelig med deler til denne type gearkasse her i Tyrkia. Ei heller finnes det Ford-importør. Teknisk avdeling forsøker å finne løsning, men dette tar naturligvis tid.

I mellomtiden gir vi Honeybird en skikkelig rundvask og nytt bunnstoff smøres på. Det var forøvrig overaskende at det gamle bunnstoffet, kun 1 år gammelt, har flasset av i så stort omfang.

dscf1854.JPG

Også Tor hjelper til (Før)

dscf1857.JPG

Etter
Det å ligge på land i stålbåt, med sol som nesten er i senit, gir temperaturer opp til flere og førti grader. Men her gir Sigurjon og Eva oss en hjelpende hånd. Siden de likevel er hjemme på Island, tibyr de oss å bo ombord i Rökkvi så lenge.

Den ligger i sjøen og har AIR CONDITION. Dette tilbudet kunne vi ikke takke nei til, flyttet umiddelbart ombord og startet klimaanlegget.

dscf1861.JPG

Hjertelig takk til Eva og Sigurjon
Nå lever vi en deilig tilværelse innendørs, til stor misunnelse fra Tor og Torhild på Tayana, som førøvrig er blitt nærmeste nabo.

Torhild ankom forøvrg sist onsdag og overrasket oss med ferske reker hjemmefra.

dscf1858.JPG

LIVET ER SLETTES IKKE VERST LIKEVEL!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *