Besøk fra Norge

Da er det tid med besøk fra Norge. Aase og Gunnar Christoffersen kommer på besøk en uke. Egentlig skulle de ha vært med på seiltur, men deler til gearkassa vår lar fremdeles vente på seg.

13. sept. leier vi bil for å hente dem på flyplassen i Antalya. Vi tar oss god tid på veien, da vi også vil ta en avstikker inn til Kemer marina. Vi er nyskjerrige på hvordan det går med båten til Aud og Trond Vegger. Den har vi omtalt tidligere, en 70 fots kabincruiser i stål, kjøpt på Kypros for et par tre år siden. Overseilingen fra Kypros til Kemer gikk godt, uvitende om at deler av skroget var i så dårlig forfatning, at det bare var maling og sparkel som hindret den i å synke på veien. Det er historie nå og betydlige reparasjonsarbeider er gjort med fornyelse av bl. a. skrog og innvendige forbedringer.

dscf1878.JPG

Sea VIP, begynner virkelig å ta form

Vi finner både Aud og Trond til stede og har en hyggelig ettermiddag sammen med både leskende drikker på akterdekk og påfølgende middag i Yacht club restauranten.

dscf1877.JPG

Aud og Trond Vegger  fra Andebu

Men vi må videre til flyplassen og møter Aase og Gunnar som avtalt. Det ble tidlig morgen, søndag, før vi endelig var ombord. En velkomstdrink ble det likevel, før vi stupte til køys.

Søndag ble hvile og planleggingsdag. Siden det ikke blir seiltur, leier vi bil i tre dager for å se oss litt om.

Mandag formiddag legger vi i vei opp i fjellene, retning Elmali. På veien dit ca, halvveis ligger den greske oldtisbyen Arykanda. Hva den gjør der, langt fra kysten og i 1000 meters høyde, er litt gåtefullt.

Den er bygget i terrasser oppover fjellet.

dscf1881.JPG

På en av terrassene med utsikt til badene og oppholdrom

dscf1884.JPG

Et utsnitt fra teateret

Sansynligvis ble byen til rundt 4-500 år BC. Her har både Alexander den Store såvel som Brutus (Julius Cæsars banemann) vært på besøk.

Etter lunsj i Fjellbyen Elmali, setter vi kurs mot Kas, og tar inn på hotell. Fra takterassen har vi en flott utsikt over «skjærgården»

dscf1889.JPG

Gunnar nyter utsikten fra takterrassen.

I stedet for å ankomme Nuri`s beach med egen båt, tar vi oss dit ved hjelp av en av de mange lokalbåtene. Vi har en kjempefin badedag og Aase får brukt nyinnkjøpt maske og snorkel.

dscf1892.JPG

Og her, Gunnar i ferieposisjon

dscf1893.JPG

Dagen derpå, på vei tilbake til Finike, drar vi innom Kekova Roads. Igjen er det litt pussig å komme dit med bil, i stedet for båt.

dscf1899.JPG

Her er vi, på en av bryggene i Kekova

Det blir en hviledag i Finike, ikke minst for at Gunnar skal reparere et akutt mageproblem. Det hjelper godt med piller mot den slags og i stedet for buss til Antalya, blir det taxi for sikkerhets skyld. Det går helt smertefritt  og fredag 19. sept er vi vel installert på Blue Sea Garden hotell.

dscf1901.JPG

Gunnar tar bilde av Aase i trappa på hotellet.

Gamlebyen Kaleci er alltid verdt et besøk. Gamle bygninger, murer og et yrende liv med butikker og salgsivrige tyrkere.

dscf1903.JPG

Hadrian Gate

dscf1904.JPG

En av de mange butikkene i gamlebyen

Men tiden går fort, vi rekker å spise middag sammen før taxien ankommer og bringer gjestene våre til flyplassen. Flyet går tolv midnatt og vi vinker adjø. Det har vært en kjempehyggelig uke og vi håper Aase og Gunnar har hatt en fin opplevelse i Tyrkia, selv om det ikke ble noe seiling denne gangen.

Selv går vi tidlig til sengs og våkner tidlig på morgenkvisten av et voldsomt uvær. Det regner bøtter og spann og for første gang denne sesongen må frokosten inntas under tak.

Etter hvert slutter regnet og vi tar oss til busstasjonen i Antalya og 2-3 timer senere er vi atter ombord i Honeybird.

Temperaturen har falt med 10 grader og i natt måtte jeg hente fram dundyna for å holde varmen. Kanskje like godt at vi får aklimatisert oss for mer norske temperaturer, siden hjemreisen nærmer seg med stormskritt. 25. sept. drar vi til Norge.

Kanskje gearkassa er ferdig til da???????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *