Et riktig godt nytt år til dere alle

Grytidlig 31 desember, er vi på farten igjen. Det er hutrende kaldt på hytta og termometeret står på -12 grader, riktig nok utendørs. Det skal bli fint å komme seg sydover igjen og slippe vannkanner, stengt sommervann, og frosne vannavløp.

Vi må ta tog fra Larvik 0624 for å rekke flyet fra Gardermoen. Men Anne Marie har en velvillig far, som henter oss på hytta og frakter oss til jernbanestasjonen.

Flyet er i rute og lander før ruten i Antalya. Knut Gulbrandsen står parat med sjåfør og bil for å frakte oss ned til Blue Sea Garden hotell i gamlebyen.

Der gjenforenes vi også med Torhild ogTor som jo har Tayana liggende i Finike.

Vi har en hyggelig middag sammen på kvelden og feirer nyttårsaften som seg hør og bør. Det blir likevel en relativ kort kveld siden både AM og jeg er en smule utslitt etter tidlig morgen og lang reise.

1. nyttårsdag drar vi videre til Finike i leiet bil. Vi har en del reiseplaner i noen dager framover.

Vi har mange, mange ganger reist strekningen Antalya og Finike og omvendt. På veien i nærheten av Kemer, har vi sett skiltene ned til Phaselis og Tekirova.

Phaselis er en gresk og romersk oldtidsby, sansynligvis anlagt mellom 400-700 år før Kristus. Så etter en hviledag i Finike, setter vi kursen mot Tekirova som første stopp.

Det beste dette stedet kunne oppvise, var stranda.

dscf2086.JPG

Sammen med Tor og Thorill i Tekirova

I øvrig bestod byen av pensjonater, hoteller og restauranter, med skilter på tyrkisk. engelsk og russisk. M.a.o en ren turistmaskin.

Oppholdet ble derfor svært kortvarig og forventningene til Phaselis, desto større.

dscf2094.JPG

Torhild og AM

Utgravningene her startet så sent som i 1980 årene, så masse utgravninger gjenstår. Desverre er mye ødelagt, delvis av jordskjelv, kriger og at pirater holdt til her gjennom lang tid. Men det er tydelig at både grekere og romere var svært opptatt av bad og teater.

dscf2092.JPG

Fra hovedbadet

dscf2096.JPG

Teateret

dscf2100.JPG

Litt av aquadukten

dscf2097.JPG

En bit av utsmykningen ved Hadrians port.

dscf2098.JPG

Den vestligste av tre havner i Phaselis

Her kunne vi tenke oss å ankre opp ved en senere anledning. Men flere turer står på programmet. Vi har tenkt oss til Fethye, Gôcek og Marmaris for å se på båter.

I mellomtiden, ha en fin vinteruke, vi lar høre fra oss!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *