Ekspedisjon «Tyrkia rundt»

Som ved enhver ekspedisjon er planlegging en svært viktig faktor. Spesielt når flere ønsker, oppfatninger, oppdrag og behov skal imøtekommes. Knut, Ivan, AM og jeg hadde i den forbindelse et utall styremøter i Rosehagen for å kunne snekre sammen den optimale reiseruten, både for å oppfylle visumplikten, innspisere mulige båtkjøp samtidig å ha både en kulturell og kulinarisk opplevelse.

dscf2119.JPG

Her fra ett av de mange planleggingsmøter

Legg merke til antrekket, sent i januar. Som en sommerdag hjemme i Norge.
Vi ble etter hvert enige om reiseruten og leiebil ble booket med avreise mandag 26 januar, med åpen retur.

image0.jpg

Reiseruten avmerket med sort tusj.

Mandag morgen, allerede 0800 er vi på kystveien med kurs til Kas via Demre (tidligere omtalt i egen blogg). AM og jeg trenger nytt visum og må være i Kas kl. halv ti for å rekke avreisen til den Greske øya Kaselloriozo. Vi har vært der et utall ganger før, grunnet at nordmenn kun får 30 dagers turistvisum i Tyrkia. Men nå er det skjedd positive ting. Fra 1. jan. 09 får også endelig nordmenn 90 dagers visum, dog til en blodpris av 40 euro pr snute.

Knut, som er sjåfør på turen setter oss pent av i Kas og sammen med Ivan drar de videre til Fethye for å se på båter og ordne med overnatting for alle sammen.

Meningen er at AM og jeg tar bussen fra Kas til Fethye senere på ettermiddagen for gjenforening der. Været er flott og det er to båter fra Altug som drar av sted til Kastelloriozo.

dscf2123.JPG

På vei til Kastelloriozo

dscf2126.JPG

Fra det eneste tettstedet på Kastelloriozo

dscf2124.JPG

Fra et av de mange smugene i byen

dscf2129.JPG

Etter en og en halv time, er vi igjen på vei tilbake til Kas. Skipperen har kjøpt inn litervis med gresk rødvin og deler raust ut til alle passasjerer.

dscf2128.JPG

Vi skåler med skipper`n på tyrkisk «Seriffe»

Bussturen videre går smertefritt. Det tar litt tid, da vi naturligvis skal inn i de fleste småsteder på veien. Omsider er vi da i Fethye, finner igjen Knut og Ivan. De har allerede ordnet med overnatting på et av de mange pensjonater i området.

dscf2130.JPG

Pinara pensyon

Litt slitne etter dagens strabaser, bestiller vi pizza fra en «take away» og går tidlig til sengs. Med to ekstra ulltepper og faktisk med et klimaanlegg som fungerer  faller vi raskt i søvn.

I morgen skal vi videre til Gøcek og Marmaris.

EKSPEDISJONEN HAR SÅ VIDT BEGYNT, SÅ FØLG MED VIDERE!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *