Ekspedisjon «Tyrkia rundt» dag 2

Ganske tidlig 27 januar er vi på bena, klarerer ut og setter kursen mot Gøcek, da ingen interessante båtprosjekt ble funnet i Fethye. Det er en kort tur, ca 30 km til Gøcek.

dscf2131.JPG

Klar til avgang fra Fethye

Legger inn veikartet igjen for lettere å kunne følge ruten vår.

image01.jpg

Her har nemmelig Knut sett seg ut en båt som han allerede ved en tidligere tur har småforelsket seg i. Det dreier seg om en engelsk bygd Westerley, 35 fot, likevel en romslig bobåt og som seiler bra. I den anledningen er AM utpekt som spesialkonsulent for å uttale seg om båtens praktiske bysseegenskaper, både innredningsmessig og skapfaseliteter.

Men først skal frokost inntas og vi finner faktisk et åpent kjøkken som serverer menemen (tyrkisk omelett). Det er raust måltid og gode og mette drar vi ned til marinaen.

dscf2132.JPG

Utelunsj i januar går helt utmerket

Både AM og Knut er svært fornøyd med det de ser. Denne båten er svært interessant om nå prisen kan senkes til akseptabelt nivå. Markedet er imidlertid i Knuts favør og har god tid til å vente på gunstig kjøpetidspunkt.

dscf2133.JPG

Båten som heter Eu du vie (muligvis feilstavet conac merke) blir behørlig fotografert fra alle vinkler, før vi inntar våre faste plasser i leiebilen, trykker gassen inn. Vi vil til Marmaris og overnatte der. Her finnes flere interessante båtprosjekt, både for Knut og Ivan.

Vår gamle bekjent Peter Roberts har bestilt overnatting for oss. Det er en romslig leilighet i Marina apartementes, hvor det er plass til alle fire.

dscf2134.JPG

Magic Dream

I Netzel marina finner vi igjen en gammel kjenning. Magic Dream stiftet vi bekjentskap med i fjor. Vi traff den da i sørlige del av Fethyebukten under norsk flagg. Eierne viste seg å være fra Arendal og vi hadde en hyggelig kveld sammen med dem. Nå er tydeligvis den magiske drømmen over, båten er til salgs.

Men nå kommer regnet og vinden. Ikke slik som i Norge. pent og pyntelig, men i bøtter og spann. Med vrengte paraplyer og gjennomvåte klær, er det bare å komme seg i hus, i påvente av tørrere tider.

Etterhvert roer været seg såpass at vi våger oss ut og inntar et lettere måltid. Optimismen råder fortsatt for i morgen har vi tenkt å se flere båter i Netzel samt Yacht Marina, ca 8 km ut av byen.

Det står igjen å ønske en riktig god natt, det skal bli en riktig aktiv dag i morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *