Ekspedisjon «Tyrkia rundt» dag 3 og 4

Vi våknet opp onsdag morgen 28 januar til et øsende regnvær. Men vi har avtaler med Sunbirds båtmegler. Først til å se på en Moody i Netzel Marina, dernest dra 8 km til Yacht Marina  for ytterligere prosjekt. I Netzel Marina valgte AM og jeg bilen som beste paraply, mens Ivan og Knut begav seg avsted for å se båten. Etter ca en halv time senere var de tilbake og så  ut som druknede katter.

Dernest forsøkte vi oss på å dra mot Yacht marina, men etter noen hundre meter ga vi fullstendig opp. Veien så ut som en elv og vindusviskerne, selv på høyeste hastighet, ga kun dårlig indikasjon om hvor veien eventuelt kunne gå. Dette var fullstendig håpløst og vi begav oss tilbake til hotellet, hvor vi i det minste kunne sitte tørt, med en kald pils og betrakte Tor med hammeren over himmelvelvingen i et mer tilbaketrukket posisjon.

Dagen og kvelden går med til innendørs aktiviteter, så som soving, lesing, strikking og kartstudier.

dscf2135.JPGdscf2136.JPGdscf2137.JPG

Selv det å forlate hotellet for middag er særdeles uaktuelt og vi bestiller «take away pizza» , brakt til døra.

Torsdags morgen opprinner med et adskillig bedre værprognose. Sola titter fram i blant og veien til Yacht Marina er klart synelig. Men været fra gårsdagen har klart satt sine spor. Halvveis utraste veier, grus og stein i veibanen avstedkommer litt slalomkjøring. Dette klarer Knut av, selv uten alpinskierfaring.

Omsider kommer Yacht Marin tl syne

dscf2139.JPG

Yacht Marina er en av de største på tyrkiakysten og så vidt jeg husker, holder ca 1200 båter til her. AM og jeg har vurdert denne marinaen tidligere som mulig vinterhavn. Prisen er nær den vi betaler i Finike men ligger isolert og både marinaens kolonial, båtbutikk og restaurant, holder et prisnivå som gjør det ugunstig for vår lommebok.

Ivan og Knut sjekker båter, mens AM og jeg tar en bryggesleng. Vi blir igjen imponert over fantasi rundt f.eks.båtnavn.

Her har vi et som er ganske flott

dscf2143.JPG

Open Return gir gjenklang hos oss også

dscf2142.JPG

AM og Ivan i båtpratmodus

For å avslutte besøket setter vi kursen til marinaens restaurant og bar. Etter å ha tittet på menyen blir vi raskt enige om lunsj et annet sted f.eks. på brygga i Marmaris, hvor vi kan få en riktig solid engelsk frokost til 8 lira ( 32 kroner) pr. pers.

Men baren er ganske spesiell selv om vi nøyde oss med en kopp kaffe. Dvs. det var meningen, men det ble en øl likevel.

dscf2141.JPG

Det ble sen ettermiddag før vi var tilbake på hotellet i Marmaris. Det er ingen ide å dra avsted i mørket. Bedre å vente til i morgen. Dessuten har vi det ikke spesielt travelt. De fleste av oss er godt fornøyd med å se på båter. Nå skal vi innover i landet for å oppleve Tyrkia fra en helt annen side.

I MORGEN SKAL VI TIL OLDTIDSBYEN APHRODISIA !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *