Siste uke i Februar

Selv vi, som lever i utlendighet, ser fram til våren. Temperaturen kryper stadig nedover. Sengtøy i flanell og vedvarende bruk av varmeovn er konsekvensene av nattetemperatur ned mot 5 grader. Sola varmer imidlertid godt på dagtid, men desverre er den ikke alltid til stede. Riktignok er det mandag og mandager skal jo være ekstra ubehagelige, men 6 grader, midt på dagen, er nesten uutholdelig, spesielt for oss som har utviklet en egen høy varmekodeks.

Men Ivan, som egentlig er fra Harstad og skikkelig nordlendig sier med entusiasme: «Vi ståràn av». Vel, så gjør vi vel det da. Kanskje det er grunnen til all den fysiske aktiviteten? Kanskje bare for å avverge frostskader og økende kroppsstivhet?

I alle fall er badmington, som tidligere nevnt, er en flott aktivitet mot stive ledd og andre livsstilssykdommer.

untitled-12.jpg

Det lengste jeg har sett Knut strekke seg noen gang.

untitled-5.jpg

Harde motstandere på banen, men like gode venner etterpå

Men det er ikke kun badmington det deier seg om. Spaserturer i området er en fin måte å strekke ut på. Bakker og trapper er ikke mangelvare her omkring.

dscf2239.JPG

Puh, 133 trappetrinn før vi når toppen.

Nei, dette dropper vi! Vi går heller rundt!. Mye behageligere, samtidlig som jeg da har en unnskyldning for å stoppe underveis for fotografering.

dscf2230.JPG

Jovisst er det fortau overalt, men det er uhyre sjeldent å observere tyrkere på dem. Formodentlig er det mer bekvemt med motorisert forflytning. Jag har nemlig en bestemt følelse av at tyrkere anser mosjon og trim som nærmest borkastet energibruk og for mange nesten umoralsk. Kommunen har tatt konsekvensene av dette og like godt plantet palmer, frukttrær og annet på fortauene. Selv om det tvinger oss fotfolk ut i gaten, så hindrer det i hvertfall ukontrollert turistsykling på fortau. Tyrkere flest bruker nemlig ikke tråsykler. For tyrkere er fortau kun et sted å stå, f.eks. for å vente på bussen.

Det er flott utsikt her oppe i fjellsiden.

dscf2238.JPG

Det bygges stadig vekk her oppe i fjellskråningen. Nok en ny tomt klar for nok et boligkompleks

dscf2232.JPGdscf2235.JPGdscf2233.JPG

Du kan dobbeltklikke for større foto
Det er en fantastisk utsikt herfra, men nærmeste nabo er en gammel hønsefarm, hvor tilogmed hanegal høres altfor godt, selv i marinaen. Men innrømbart har disse hanene relativ god oppdragelse og holder seg stort sett til morgenrevelje
Men se her! Her har vi jo trappa vår igjen, nå fra en helt annen side. Dette fra toppen. Fremdeles 133 trappetrinn, men nå i utforbakke, he, he

dscf2236.JPG

Det går stadig nedover med oss!

Hvem var nå vi på tur? Denne gangen Knut, Anne Marie og Rolf. Slike anstrengelser tar naturligvis på og det er tid for forfriskning i Rosehagen.

Knut i avslappet positur

dscf2248.JPG

Utrolig hvor lærenemme hunder er

Men som sagt i dag er det blåmandag og vi ser også fram mot varmere tider

dscf2249.JPG

Vått både under, over og på begge sider

Kl. er 12.56 og det er 5,4 grader ute. (Dog plussgrader)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *