Jeg velger meg april

Da er det bare å pakke kofferten, stenge vann, strøm og diverse ventiler ombord. Det har blitt 3. april og vi skal til Norge. De siste dagene har vært hektiske og vi har hatt overoppsyn med flere båter i marinaen. s/y Free Union, s/y Rökkvi og s/y Sesam har alle vært under vårt domene. Nå er nøkler overlevert, enten til eiere eller marinakontor.  Ellers i uken så har vår lokale kjøpmann Toprak hatt en betydelig ansiktsløftning. De har fjernet en tyve års inventar til et helt nytt interiør. TarIk Toprak er ganske stolt over forbedringen. I mellomtiden har butikken slettes ikke vært stengt. Her organsiseres det slik at oppussing, varer og salg går sin vante gang og i løpet av 3-4 dager er alt på plass igjen.

Tarik i nye omgivelser
Tarik i nye omgivelser

Helgen før vi drar, får vi også storfint besøk fra Alanya. Dette er fastboende, med leilighet i området som er på tur. Siden vi kjennes ad fra tidligere treff  i Tønsberg er det hyggelig med en prat med bl.a. Vigdis og med omvisning ombord i Honeybird.

Nordmenn fra Alanya på besøk
Nordmenn fra Alanya på besøk

Siste dag før avreise inneholder bl.a. handletur til byen, det er nemlig ting vi skal kjøpe med oss hjem. På veien må vi nok en gang ta hånd om villfaren skilpadde, som må reddes fra trafikkdøden.

Skilpadden som unngår trafikkdøden
Skilpadden som unngår trafikkdøden

2. april dro Knut avsted uten den store entusiasmen. Meldinger fra Bjørkhaug i Numedalen går ut på 50 cm snø og mye måking. Valget faller derfor på midlertidig oppholdstillatelse i Tønsberg og siden vi  skal lande på Rygge flyplass dagen etter, vil han hente oss der og frakte oss til Larvik, dvs hytta på Gusland. Vi er evig takknemmelig. Tanken er å rekke siste ferje ved midnatt fra Moss til Horten. Deretter en rask biltur gjennom Vestfold. Det gikk slettes ikke etter planen.

Vi forlot Finike i strålende solskinn og 26 grader. På flyplassen i Antalya får vi beskjed om forsinkelser og atter forsinkelser. Tåke på Rygge gjør at avgang fra Antalya skjer 2 timer ettter planen. Videre får vi opplyst ombord at landing på Rygge kun gir kun 30% odds.

Like fullt vil kapteinen ombord gjøre et forsøk på landing og lykkes faktisk med det. Utrolig spør du meg, tåka var tjukk som en vegg.

Knut venter tålmodig på Rygge . Siste ferja har gått og det er bare å legge i vei gjennom oslotunnelen til Drammen. Vel hjemme på hytta, halv fem om morgenen, er det bare å fyre opp i peisen og i syvtiden på morgenen kommer vi oss i seng. Tror vi dropper Rygge flyplass i fremtiden.

På hytta er det vått, begredelig vått. Bekken har gått over alle bredder og det er vann over alt. Vi prøver oss på litt undervannsraking av gammelt løv og kvister, men gir etterhvert opp. Sommervannet er fremdeles frosset, slik at vann i kanner må frambringes.  Dette er skikkelig hytteliv.

Vann over alt
Vann over alt

dscf2378

Likevel får vi besøk, AM`s yngste sønn Stig sammen med Christina og Eira blir over et par dager.

De har funnet en grønn flekk og hoppetau
De har funnet en grønn flekk og hoppetau

Begrenset tilgang til vann og andre fasiliteter hindrer ikke AM til å invitere til påskemiddag og lammelår. Foreldre og barn inviteres og 11 tilbords går helt utmerket.

Et lite utvalg av gjester
Et lite utvalg av gjester

Og da står der bare igjen å hilse til alle:

HA EN FIN PÅSKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *