Lange arbeidsdager

Jøje meg, det har allerede gått over en måned siden vi ga  livstegn fra oss. Det er absolutt ikke grunnet lite å skive om. Tvert imot så har vi hatt det så travelt, at tiden ikke har strukket til og eller vi  har vært så slitne om kvelden at vi ikke orket å gjøre noe som helst annet enn å sitte med beina høyt hevet på en slol og kun slappe av.

AM har dessuten  jobbet som vanlig, ukedager og helger, til langt ut på kvelden på Planteland

Gulvet i drivhuset er nå forlengst ferdigstilt etter utgraving av jord, desto mer tilføring av grus. Deretter nye gulvbjelker og terassebord. Resultatet ble som følger.

Nytt ferdig gulv i drivhuset
Nytt ferdig gulv i drivhuset

Personlig anså jeg at snekring  var avsluttet for denne gang. AM hadde imidlertidig helt andre planer. Hun har i lengre tid ønsket seg en gjestehytte her på bruket. Tanken er jo ikke dum siden vi kun har ett soverom i selve hytta.

Vi hadde til og med tittet på en aktuell hytte utstilt hos Byggmakker i Stavern til en pris av ca 50.000 kroner. Dette synes vi blir vel kostbart og går heller på internett for å se etter tilsvarende hytte på rundt 15 kvm og terasse.

Og ganske riktig, Netthandelen i Kristiansand, hadde en hel del slike hytter på auksjon. Vi kastet oss på auksjonsspiralen og sannelig etter noen dager fikk vi tilslaget på hytte inklusive veranda for 15.500 kroner.

Få dager senere ligger hytta flatpakket på tomta. Det er bare å finne fram kjeledress, spade, hammer, sag, spiker og skruer på nytt.

Dette er altså hytta i Ikeaformat
Dette er altså hytta i Ikeaformat

Det skal graves til fundament og gulvbjelker. Alt skal naturligvis i vater, noe som er en utfordring for noen og enhver.

Etter tips fra søster GeBe om at laservatere eksisterte, ble verdern mye lettere. Slikt vater ble omgående innkjøpt fra Biltema og etter å ha studert bruksanvisningen nøye, så ble det slettes ikke galt.

Fundament og bjelker i vater
Fundament og bjelker i vater

Med god hjelp av Espen (eldste sønn av AM), kom hytta opp i en fart. I løpet av 3-4 timer sto laftehytta der.

Råbygget reises sammen med Espen på rekordtid
Råbygget reises sammen med Espen på rekordtid

Resten av forrige lørdag gikk derfor med til studie av arbeidveiledningen.

 Ettermiddagsstudie av arbeidsbeskrivelsene
Ettermiddagsstudie av arbeidsbeskrivelsene

Siste uke har derfor gått med til snekring av taket, legge på papp og shingel, beising, maling og alt som må til for å ferdigstille hytta, ialle fall utvendig.

Mye jobb med shingeltak, spesielt for nybegynnere som meg
Mye jobb med shingeltak, spesielt for nybegynnere som meg
Full fart med maling og beis
Full fart med maling og beis

Mandag drar nemmelig AM og jeg til Finnmark og Kirkenes. Ingen av oss har vært i vårt nordligste fylke tidligere. Vår venn Bjørn fra Hov i Land har nemmelig fremskaffet spesielt rimelige flybilletter og gjør denne firedagers turen mulig.

Apropos Bjørn, så var Knut Gulbrandsen og jeg på besøk hos han en tidligere week end. Denne fantastiske turen kommer snart som en egen blogg.

Vi planlegger å reise tilbake til Finike 29. august og bli der en måneds tid. Der er det som tidligere beskrevet, en gearkasse som er under montering. Håper alt er klart når vi ankommer Tyrkia. Naturligvis tror vi ikke helt på det, men det er lov å være optimist. Oktober  må vi bruke her på hytta igjen, da for å avslutte gjestehytte, rydde opp på bruket og forberede høst og vintersesong.

MED ANDRE ORD, VI HAR DET SVÆRT TRAVELT FOR TIDEN!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *