Finike Oktober/November 2009

Vi har gjort unna det meste på hytta denne gangen. Plenen er klippet, krukker og blomster er lagret i drivhuset. Det nye anekset er ferdigstilt, malt og nye lakkerte gulv er klare for eventuelle sommergjester neste år. Sovesofaen er på plass, elektrisitet er lagt inn, så nå er det bare å komme på besøk.

Men temperaturen nærmer seg faretruende null grader og vi fyrer på peisen. To favner bjørkeved er kjøpt inn, så vi fryser overhodet ikke.

Likevel blir vi mer og mer rastløse. Vi ønsker oss lengere sydover, hjem til Honeybird.

29. Oktober forlater vi Guslandstranda og setter kurs mot Oslo

Vi forlater hytta 29 oktober
Vi forlater hytta 29 oktober

Denne gangen skal vi innom Anne-Maries yngste sønn Stig som bor sammen med sin Christina og 3 år gamle Eira. Men de skal naturligvis på jobb, skole og barnehage, så neste dag har vi god tid før vi må møte opp på Gardermoen. Vi benytter anledningen til å titte litt på det nye Operahuset.

Utsikt fra taket på Operaen til DFDS og Seaways
Utsikt fra taket på Operaen til DFDS og Seaways
Det er kjølig og ganske glatt enkelte steder
Det er kjølig og ganske glatt enkelte steder

Vi synes likevel at det er et flott og representativt bygg.

På Gardermoen møter vi igjen våre seilervenner Marit og Nils som vi har avtalt felles transport med drosje fra Antalya til Finike. Turen koster totalt ca 600 norske kroner og det er greit å dele på kostnadene. Det er en tur på 13 mil og bensinprisen i Tyrkia er høyere enn i Norge.  Hva en slik tur hadde kostet i Norge, tør vi nesten ikke tenke på og det gjør vi ikke heller.

Det var deilig å være hjemme igjen. Mange av våre bekjente er allerede  på plass for vinteren, bl. a. svenske Ulla og Sune, som omgående ber oss på middag ombord i deres båt Supernova.

På middag ombord i Supernova sammen med Ulla og Sune
Her returlunsj ombord i Honeybird før Ulla drar til Sverige for kneoperasjon

Det har blitt en anseelig svensk koloni her etterhvert og kolonien har sammen ordnet med padletur på elvene i området. Ulla kommer ombord og spør bedende om AM kan være med å padle sammen med henne. Sune har skikkelige  ryggproblemer og orker ikke. Det er ikke lett å omstille seg til en slik tur i løpet av 30 minutter, men AM er sporty som bare det og stiller opp.

Det er samlig foran Porthole hvor safaribilen til Faik stiller opp. Stickan har med Gammel dansk og ost og serverer deltagerne,  prevantivt for å unngå skjørbuk på ferden.

Stickan serverer gammel dansk mot skjørbuk
Stickan serverer gammel dansk mot skjørbuk

Broer skal passeres

Ulla og AM i fint driv nedover elven
Ulla og AM i fint driv nedover elven
Flott tur nedover elva
Flott tur nedover elva

Men noen hindringer finnes naturligvis. Her har vi rene urskogen som skal passeres.

Rene jungelen
Rene jungelen

Og sm seg hør og bør, må jo noen bli våte. Denne gang var det Ullas tur som tippet over når ilandstigning skulle finne sted.

DET FINE ER AT INGEN AV DELTAGERNE FORELØPIG HAR FÅTT SKJØRBUK.

LENGE LEVE GAMMEL DANSK!!

HA EN FLOTT HELG!

PS:

Var det noen som undres på hvordan progressjonen i vår gearboksreprarasjon arter seg?de kan jeg berolige med at ingen ting foreløpig har skjedd. Håper på løsning innen 2010/2012. Her går alt ganske sakte. Kommer tilbake med ytterligere detaljer om en uke/måneds tid!

Én kommentar til «Finike Oktober/November 2009»

  1. Hei, fint dere rakk å ta en tur innom operaen! Og padling så gøy ut! Heldiggriser, her er det grått og trist og kaldt om dagen. Sees rundt juletider!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *