Finike November 2009

På våre breddegrader, går livet sin vante og rolige gang. Været har de siste ukene vært fantastisk. Sol og temperaturer på rundt 20 – 24 grader, er jo som god norsk sommer å regne.

Marinaen er nå ganske full av båter og overvintrerne er allerede på plass. Aktiviteter blir arrangert hver dag i klubbhuset (Porthold). Alt fra musikkopplæring, språkkurs, morgengym, filmaftener o.s.v, just name it.

Marinaen har arrangert velkomstselskap hvor jåttisene selv holder maten, mens marinaledelsen holder drikkevarene. Her spares det ikke på noe. Øl, vin og raki deles ut med rund hånd, noe som selvfølgelig påkaller, ikke minst, svenskenes oppmerksomhet, som kanskje er noe mer påholdende enn oss nordmenn.

Et veldekket bord med mye godt
Et veldekket bord med mye godt
Fra det skandinaviske bordet
Fra det skandinaviske bordet

I alle fall ble Porthold fullsatt til langt ut på plenen og brygga.

Stappfullt over alt
Stappfullt over alt

Selv marinasjefen så kanskje nødvendigheten av betydelig utvidelse av lokalene neste år.

Det er hele 10-12 svenske båter her i år, 7-8 norske, 1 dansk og 1 finsk.

Så norden er ganske godt representert.

Bl.a. ligger den norske Check Mate her. Nils og Marit har vært på jordomseiling og tenker seg bli i Tyrkisk/Greske farvann et år til, før kursen settes hjemover mot Norge.

Her er vi på lørdagsmarkedet sammen med Marit og Nils som sågar har besøk av gjester fra Norge, Anne Marie og Wictor.

Marit og Anne Marie
Marit og Anne Marie
Victor og Nils på prøvesmaking
Wictor og Nils på prøvesmaking

Dessuten hadde Anne Marie og Victor med seg særdeles velsmakende rakørret og innkasserte naturligvis stor popularitet  på det.

I øvrig har vi startet full nedvasking av båten. Sommeren med støv og skitt fra verftet har satt sine spor. Spesielt ille var det å gå løs på akterkabinen. Den har tjenestegjort som lagerplass de siste årene. Vi ryddet ut alt som var og båten så ut som en fantejakt. Se bare her!

Det er plass tl mye i akterkabinen
Det er plass tl mye i akterkabinen
Hele fordekket er også fullt
Hele fordekket er også fullt

Akterkabinen er nå behørlig vasket og delvis malt. Midt under seansen kommer faktisk beskjed fra verftet at vi skulle på prøvetur.

Niks, sa jeg, nå må vi få lengre forhåndsinformasjon før vi kan bli sjøklare.

Siden har tiden gått, flere uker uten et pip fra dem. Nå er det dessuten helgedager her i Tykia, kalt bayan. Det meste er stengt og folket på verftet er ikke på plass før tirsdag. Kanskje det blir prøvetur da? Hvem vet.

Hver søndag arrangeres felles grill utenfor Porthole. Her møtes franskmenn, tyskere, engelskmenn og skandinavere. Et flott felleskap.

Grillfest utenfor Porthole
Grillfest utenfor Porthole

Nå blir vi ganske alene her som nordmenn. Nils og Marit drar hjem for vinteren og vi tar som det hør seg og bør, farvell i Rosehagen.

Vi tar farvel med Nils og Marit
Vi tar farvel med Nils og Marit

Så er vi så og si alene igjen som nordmenn, men vi venter innrykk både fra Knut og Lasse etter hvert. Så vi er ved godt mot.

Dessuten trenger vi arbeidsro for mye vedlikehold ombord i egen båt.

Så nå starter en ny arbeidsuke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *