Januar og visum til besvær

Det er fremdeles januar, så vidt det er. De siste 14 dagene har vært både kaotiske og hektiske. Årsaken til dette startet med at Anne Marie måtte i full fart dra hjem til Norge grunnet alvorlig sykdom i familien.

På vei ut av landet, nærmere bestemt på Antalya flyplass, ble hun anhodt for å ha overtrådt visumbestemmelsene i Tyrkia. Faktum er at vi ved retur til Tyrkia 26 desember ble stemplet inn med nytt visum for 90 dager og i den anledning handlet i god tro at vi hadde visum i landet fram til 24 mars 2010.

Den gang ei. Nye tolkinger av visumbestemmelsene sier at nordmenn kun kan være i Tyrkia i 90 dager i løpet av en 6 måneders periode. Det betyr for vår del at vi gjennom å ha vært i Tyrkia siden august 2009 på dette visumet allerede hadde brukt opp 79 dager, kun hadde lovlig oppholdstillatelese i kun 11 dager på nytt visum. Dette selv om nytt stempel og visum gjelder for ytterligere 90 dager.

Dette er helt nytt og ganske uforståelig. AM måtte derfor betale en bot på 160 euro for ulovelig opphold i landet i 17 dager.

Dessuten er hun utestengt fra Tyrkia fram til slutten av April, hvor hun på nytt kun kan oppholde seg i Tyrkia kun 90 dager før hun atter må være utenfor Tyrkia i 90 dager.

Dette blir jo ganske uholdbart for oss. Vi bør nok finne et nytt land å tilbringe vinterne i, f.eks. Hellas.

Interessant blir det jo da for meg som i følge dette oppholder meg ulovelig i Tyrkia. Hvilken bot får da jeg når jeg skal reise ut av Tyrkia?

Bruker derfor en god del tid for å finne utveier rundt dette.

Tenker fremdeles, dette blir ikke enkelt.

Synd om avskjeden med Tyrkia skulle ende på denne måten. Vi har jo likt oss svært godt her nede.

UFF DA !!!

Én kommentar til «Januar og visum til besvær»

  1. Åh, det var synd at vi ikke kom inn på det da vi møttes, for dette kjente vi til. Politikken er nok den at de ønsker at man skal kjøpe den såkalte «blåboka». Den koster borti 3000,- pr. pers pr. år. Jeg vet ikke om du kan kontakte den lokale politistasjonen og at de kan hjelpe deg, men går du for lang tid over, så tror jeg det er ganske strengt å komme inn igjen. Hilsen Vigdis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *