Portugal

Vi fikk desverre avslag på vår søknad om dispensasjon fra visumbestemmelsene i Tyrkia. Ambassaden synes det var for kort tid til vi kunne komme tilbake med vanlig 90 dagers turistvisum.

Vi tar derfor tak i billett tjenesten til Norwegian og finner gunstige billetter til Portugal, nærmere bestemt Algarvekysten og Portimao.

Vårt gode bekjentskap Ivan har vært der i hele vinter og ordner med gunstig overnatting for oss. 24 dager har vi planer om å bli, inntil våren får et bedre tak på hjemlige trakter.

Columbia leilighetshotell
Columbia leilighetshotell

Her er det både kafe, pub og restaurant i underetasjen, mens vi slår oss til i 4.etc. Bostedet består av soverom, stue og kjøkken. Helt grei standard til en helt grei pris. Vi betaler ca Kr. 120,- pr døgn, får vasket rommet hver dag og sengeskift hver fredag.

Siden vi har vært i Portimao flere ganger tidligere, er vi ganske spente på hvordan Kip og  Jackie har klart seg med driften av Kerry`s bar.

Vi overvintret i Portimao vinteren 2005-2006. Dengang overvar vi åpningen av, nettopp Kerry`s bar.

Det viste seg at denne kvelden kom vi til avskjedsselskapet, baren er solgt og vertskapet har allerede begynt å pakke og forberede seg til reise hjem til England.

Kerry`s Bar
Kerry`s Bar
Vertskapet Kip, Jackie samt datter Jaz
Vertskapet Kip, Jackie samt datter Jaz

Etter siste økonomiske krise, har det vært vanskelig å få økonomien til å gå rundt. Turistene uteblir og den ene restauranten og hotell etter den andre har måttet stenge. Det merkes godt på prisene. Både mat og drikke er betydelig billigere nå enn når vi var her i 2005-2006.

Så sett ble oppholdet betydelig rimeligere enn hva vi hadde forventet.

Avskjedsparty på Kerry`s bar
Avskjedsparty på Kerry`s bar

Denne kvelden var baren full av folk. Ikke rart kanskje, siden det var gratis drikke hele kvelden.

Portimao har en flott strand.

Vårblomstene er også i full flor
Vårblomstene er også i full flor

Det var  meningen å benytte anledningen til hyppige spaserturer i området. I stedet ble både AM og jeg overfalt av en skikkelig influensa med feber.  Men å sitte i sola og nyte  og nyte havutsiken, er ikke så galt det heller.

Havutsikt
Havutsikt

Knut, som har vært båtvakt ombord i Honeybird de siste ukene, returnerte også til Norge for å møte våren. Han kom, så og forvant til Portimao han også, så vi hadde et hyggelig gjensyn .

Sammen med Knut og Ivan i hyggelige omgivelser
Sammen med Knut og Ivan i hyggelige omgivelser

Omsider blir det 30. mars og det er avskjed med Portimao. Vi tror vel det vil ta lang tid før vi returnerer hit. Tror nok nye og andre steder vil bli prioritert i framtiden.

Det kommer raskere enn vi trodde. Ikke før har vi kommet inn døra på hytta, så ringer bror Bjørn og innviterer oss med på bobilferie nedover Europa, med avgang 7. april. Vi venter fremdeles på våren på disse breddegrader, så vi kan godt vente på den et annet sted noen uker til.

VI GLEDER OSS TIL BOBILFERIE. DET HAR VI IKKE VÆRT MED PÅ TIDLIGERE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *