Sommerresyme 2010

Det er ikke lenger tvil. Sommeren er allerede på hell og vi skriver 16 august. Det er jo ikke så merkelig, det skjer jo hvert eneste år.

Men i år synes den å vært kortere enn vanlig. Kanskje vi har hatt så mye å gjøre at vi ikke engang får tid til å summe oss, før den er over.

Men hyggelig har vi hatt det, siden vi har hatt mye besøk her i sjøkanten. Spesielt hyggelig er det at en del seilervenner har kommet innom på besøk. Gjestehytte ble innvidd av Torhild og Tor som tok omveien til GuslandstrandVæret viste seg også fra godsiden.

Tayanas besetning Torhild og Tor koser seg i det nybygde annekset
Tayanas besetning Torhild og Tor koser seg i det nybygde annekset

Også lokale tilstellninger finner sted. AM`s tante Noriko har blitt 60 år og feirer begivenheten sammen med 60-70 andre venner på stedet Fantacia Cinema som ligger kun et steinkast fra hytta.

Flott feiring i nydelige omgivelser
Flott feiring i nydelige omgivelser

Vi føyer oss til gratulantene.

Vi inviterer til grillfest. AM`s sønnedatter er 11 år og blir feiret av hele familien.

17 personer med smått og stort inntar Gusland. Her blir det både mat og leker til glede for de aller fleste.

Kos for både unge og gamle
Kos for både unge og gamle
Mia 11 er midtpunkt
Mia 11 er midtpunkt

Ja Mia er midtpunkt her, selv om noen andre har full konsentrasjon mot en nyinnkjøpt vedkløyver. Den kommer vi tilbake til om noen strakser.

Også min (Rolf`s) familie gjør stas på oss denne sommeren. Her får vi besøk av mor, søster Gerd Britt, bror Kåre med kone Ingebjørg. Ingen av dem har vært her tidligere og  vi setter stor pris på besøket.

Besøk fra Rolf`s familie
Besøk fra Rolf`s familie

Vi rekker til og med en utflukt på kyststien, Kåre og jeg holder oss ganske bestemt på landjorden, mens Ingebjørg på død og liv vil gjøre selskap med 300.000 brennmaneter i havet. Vi holder god utsikt fra vår utsiktsposisjon og kan dirigere Ingebjørg med fire svømmetak mellom manetlivet i havet.

Brennmaneter over alt
Brennmaneter over alt

Så ringer telefonen igjen. Denne gang vil Berit og Svein Erik fra båten Fruen fra Havet gjerne komme innom. Det er bare å klaregjøre gjestehytta på nytt og vi har en flott helg sammen. Været er fortsatt bra og nok en tur på kyststien og ut til steinaldergravene på Mølen, gir et flott inntrykk av hva Vestfold fylke kan by på.

Så er det vår tur til å dra på besøk. Vi har lovet Torhild og Tor å komme på gjenvisitt ni Stavanger. Dvs. de har flyttet fra Stavanger ut til Tau i Ryfylke og vi er naturligvis nyskjerrige på hvordan de har fått det der. Vi drar grytidlig fra Oslo med fly. Første måltid blir derfor frokost på Tau. Ryfylke er flott. Vi reiser ut til den største øya i Ryfylke, Ombo. Der bor en bekjent, Reidar som vi traff i Tyrkia for et par år siden.

Reidars paradis på øya Ombo
Reidars paradis på øya Ombo

Utsikt fra båthuset, hvor vi overnattet, mot hovedhuset.

Båttur ble det også tid til.

Her på vei tilbake til Ombo
Her på vei tilbake til Ombo

Egen liten båthavn har han også. Et fantastisk sted.

Desverre var ikke kameraet med på denne turen. Men Tor har skildret den fantastisk på si egen hjemmeside. For interesserte, gå til linken vår til Tayana, deretter klikk på weblog og der har Tor lagt ut masse flotte bilder fra turen.

Vi drar litt rundt i Ryfylke. Biltur fra Tau til Jørpeland og videre til Lysefjord står på for tur.

Lysefjordsenteret
Lysefjordsenteret

Vi venter på ferja som skal ta oss inn i Lysefjorden

Her kommer fergen vår
Her kommer fergen vår
Fantahåla
Fantahåla
To glade passasjerer
To glade passasjerer
Preikestolen sett nedenifra
Preikestolen sett nedenifra

Vi sier farvel til Ryfylke og flotte dager

Samt flotte minner
Samt flotte minner

Så hva har vi ellers gjort denne sommeren? Jo, vi har ryddet tomta på hytta for en del trær. Meningen er at vi skal være klar til å stikke spaden i jorden for påbygging til våren.

I den sammenheng må både trær felles og tilbygg rives. Svære oretrær står i veien for dette.

Vi har stort sett nådd målet for sommeren. Trær er felt, kappet opp og kløyv med tidligere omtalte nyinnskaffede tre kløver.

Det blir brendsel av slikt:

Varmeenergi sikret for neste år
Varmeenergi sikret for neste år

Nå står kun ett tre igjen som skal tas ned av profesjonell skogskar.

Men vi må vente til løkhøsten er gjort, slik at treet kan falle rigtig vei.

Siste trefelling venter på profesjonell treekspert
Siste trefelling venter på profesjonell treekspert

For på denne stubben sto det et like stort tre som vi ønsket å felle andre veien. Det ble en nestenkatastrofe.

Stubbe med fuglekasser under flytting
Stubbe med fuglekasser under flytting

Treet falt, mot alle beregninger, helt feil vei. Kun ved flaks ble det noe hindret av et nabotre og vi unngikk derfor å fullstendig knuse vårt nyoppsatte anneks.

Dog gikk det en grein gjennom taket og mønet ble noe maltraktert. Skaden var dog mulig og utbedre, så vi slapp med skrekken denne gang.

SOM SAGT IKKE RART AT SOMMEREN HAR FORSVUNNET MED EKSPRESSFART.

I vår hage har vi en liten dam. For første gang har vi plassert ut noen fisker i denne. 6 stykker i alt, 4 gullfisk og 2 koier.

Vår nye fiskedam
Vår nye fiskedam

I første omgang ikke noe problem. Vi reiser til Tyrkia 26 august og returnerer i mitten av september. Men i vinter trenger vi sårt fosterforeldre til disse. Dersom noen har et akvarie som støver bort et sted og kan tenke seg å passe fiskene våre i vinter, ville vi være svært takknemmelige. NØL IKKE, TA KONTAKT.

Ellers ønsker vi alle en forteffelig høst, vi høres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *