Høsten er så absolutt kommet

Uansett temperatur, så var i alle fall været flott den første uka på Gusland. Det hjelper stort både på humør og utendørs aktivitet.

Blomsterkasser, krukker og en del planter skal reddes innendørs før vinteren. Fiskedammen må tømmes og våre fisker har fått nytt fosterhjem til Tønsberg. Det var på høy tid da nattefrost allerede har satt inn og dermed lagt en solid isskorpe på dammen.

Nå i nytt fosterhjem i Tønsberg
Nå i nytt fosterhjem i Tønsberg

Oktober ble en travel tid, ikke minst fordi vi har to gamle biler som må gjennom EU-kontroll samtidig. Sansynligheten for at det går uten problem er så liten at vi allierer oss med bror Bjørn i Grimstad. Han er nemmelig utstyrt med egen løftebukk og et betydelig arsenal av verktøy og i tillegg stilt seg disponibel med en hjelpende hånd. Det viste seg da også at han fikk begge hendene fulle. Skifte av bremserør og bremseskiver måtte til før begge biler fikk ny lisens på å oppholde seg på norske veier et par år til. Stor takk til Bjørn som reddet matbudsjettet vårt i alle fall på denne siden av nytt år.

Under oppholdet i Grimstad fikk vi også første smak av vinter.

Vinterfølelse
Vinterfølelse

Dette er alt for tidlig, vi har masse å styre med før vinteren setter inn for alvor. Vår bønn ble hørt og mildværet forbarmet seg over oss. Dvs det ble mer enn mildvær, det ble skikkelig ruskevær med storm og regn.

Men ingen ting varer evig og plutselig en morgen skinner solen fra skyfri himmel, med temeratur rundt 10-12 grader. Slettes ikke verst.

Det gjør at vi kan få tak i mer ved og sikre oss varme i hytta til over jul.

En liten pust i vedstablingen
En liten pust i vedstablingen

Litt mer alvorlig er det at flere trær må felles på tomta for å gi plass til nybygget. Planen er å starte graving i mai neste år.

CIMG0011Denne ora, pluss noen medsøstre må nok ofres for et mer bekvemt hytteliv for oss. Ikke minst skikkelige soverom, kjøkken og bad (innendørs) trenges sårt og i vinterisolert utgave.

Dessuten skal noen av de gamle tilbyggene rives, så vi håper på enda en tid med mildt vær og mulighet til utendørs aktivitet. Men foreløpig ser det svært bra ut en tid framover.

Slike novemberdager liker vi
Slike novemberdager liker vi

Det maritime livet er slettes ikke glemt. Vi har lenge hatt lyst på en liten båt her på hytta. Vi har jo egen liten brygge i elva. Da vår venn Knut proklamerte at han gjerne avsto seilbåten «Svanen» til oss for en grei sum, så lot vi oss ikke be to ganger.

Nå står den her, 16 fot lang, med mast og seil. Fordelen er at den har senkekjøl slik at vi kan forsere det grunne farvannet i elveutløpet.

Vår nyervervelse "Svanen"
Vår nyervervelse "Svanen"

Og med et telt over, tror vi den skal greie seg fint gjennom vinteren.

I vinteropplag
I vinteropplag

VI SER ALLEREDE FRAM TIL PRØVETUR TIL SOMMEREN.

HA EN FLOTT HELG!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *