På tokt med Tayana 1

S/y Tayana har vært en tur på land og skinner nypolert og med nytt bunnstoff er båten klar til nye seilturer.

Tayananypolert og påført nytt bunnstoff

Kommet vel tilbake i havet og på plass ved brygga kunne Tor svært gjerne tenke seg en seiltur til Nordkypros og AM og jeg er ikke sene om å innvitere oss selv med på ferden, hvilket også vårt vertskap fant være en god ide.

Heller ikke vi har besøkt denne delen av Kypros. Da vi renoverte Honeybird i Larnaca 2001 – 2002, var det ikke mulig å krysse grensen mellom nord og sør.

Avreise Finike ble dermed satt til Mandag 21. mars kl. 10.00 og lørdagsmarkedet i Finike ble brukt som suppleringskilde.Her er det flere kilometer med frukt og grønt, klær og sko nøtter, oljer, honning og ting og tang. Prisene er særdeles gunstige og varene ferske og smakfulle. Selv Tyrkiske jordbær er gode, for ikke å snakke om appelsinene.

Etter å ha blitt utklarert av toll og emigrasjonsmyndigheter setter vi nesa mot nordkypros. Selv om denne delen av øya er kontrollert av tyrkerne, betraktes øydelen som egen stat. Derfor må alle vanlige formaliteter utføres både ved avgang Tyrkia og innklarering i Girne. Det er kun Girne eller Kyrenia, som den også kalles ,som har marina vi kan gå til.

Det er ca 170 n.mil dit, slik at turen vi ta hele dagen pluss natten med. Er vi heldige med vind og sjø håper vi være fremme sen ettermiddag, slik at vi slipper å famle oss frem i mørket på ukjent plass.

Vi er på vei mot GirneHer er vi på vei mot Girne. (Finike i bakgrunnen)

Været er flott og vi krysser Finike fjorden i løpet av et par timer.

Etter hvert får vi både forseil og Genoa opp og det øker farten noe. Med hjelp av motoren holder vi 6 – 7 knop.

Flott solnedgang

Etter hvert ble sjøen mer og mer urolig, det var tydelig at vindretning og strøm ikke spilte helt på lag. Det å prøve å sove i forkabinen som AM og jeg hadde fått utlevert ble etter hvert en kunst i å prøve å slappe av mens man klorte seg fast i madrassen. Etter hvert begynte det å lyne kraftig i horisonten og Tor med hammeren var tydelig i dårlig humør. Da jeg avløste Tor på vakt ved midnatt, var det et flott skue. Det lynte i ett sett rundt oss over alt, men akkurat der vi var, rett over oss, måneskinn og stjerneklart. AM som holdt meg med selskap hele vakten, var like fasinert. Vi kjørte 3 timers vakter denne natta og da vi tørnet inn, hadde faktisk sjøen roet seg såpass at det var mulig å sove. Det gjorde jeg da også til gangs og sov helt til kl. åtte denne morgenen.

Da kunne AM fortelle at hun også hadde holdt Torhild med selskap fra kl seks om morgenen. De hadde observert en stor skypumpe et ganske kort stykke unna og hadde vært svært nervøse om hvorvidt den ville krysse båtens kurs, men heldigvis hadde den forsvunnet i en annen retning.

Nå kunne vi også se Kypros

Nordkypos og vi nærmer oss Girne

Nå har alle byer på Kypros minst to navn. Girne er også kjent under navnet Kyrenia. Men denne byen er den eneste som foreløpig kan tilby bryggeplass og innklarering på denne siden av øya.

Vi går til en marina som ligger inne i hovedhavnen, Delta marina. Det  er ingen svar å få når den ropes opp på VHF, men ved ankomst står en kar klar og rekker oss mooring tau og tar i mot akterfortøyninger. Forøvrig mente han at kun en mooring ikke var tilstrekkelig, så etter hvert hadde vi 4 fortøyningsfester i baugen.

Ferdig fortøyd i Delta marina i Girne

28 timer hadde vi brukt på turen og det var langt i overkant av hva vi hadde ventet. Håpet var å være inne før mørkets frambrudd ca kl 18-19, men dette rakk vi jo med stor margin.

Her er vi sammen med staben i marinaen

Kvinnelig sjef på denne marinaen, her til høyre i bildet

Deretter gikk turen til toll og imigrasjonsmyndigheter. Ingen problem. 90 dagers visum uten kostnad for oss.

Kvelden tilbringer vi på anbefalt restaurant nede i sjøkanten, med god mat og og hyggelig miljø.

God mat i sjøkanten

I MORGEN SKAL VI SE HVA GIRNE KAN BY PÅ !!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *