Bygg reis deg !!

Så er det nok en gang tid til å si adjø. Vi har store byggeplaner hjemme i Norge og tar farvel med våre svenske venner Ulla og Sune samt Nils Todal og Lasse som kommer innom på vei til Kas hvor båten ligger.

Farvel til noen av våre venner

Vi ankommer Rygge rett før påske, det er surt, det regner og sludder mens vi venter på bussen til Moss som aldri kommer. Til slutt må vi ta drosje ned til ferjeleiet og kommer oss omsider avsted over Oslofjorden. I Horten er været om mulig enda surere og i sluddværet forsøker vi finne en buss i retning Larvik. Det finner vi faktisk, rett utenfor ferjeterminalen, destinasjon Tønsberg. Det viser seg at samme buss kan frakte oss helt til Larvik, hvilket er vel og bra, men det tar tid, fryktelig lang tid. Fire og en halv time. Det hadde faktisk vært enklere for oss å reise til Gardermoen, ta vestfoldbanen derfra til Larvik. Det hadde kun tatt 3 timer. Vi gjør nok det dersom vi her helt nødt, men vi håper å slippe det.

Påsken inntrer med utrolig godt og varmt vær. Forstua må rives samt et uisolert soverom, så været passer oss utrolig bra.

Forstua må vekk
Soverommet må også vekk

Nå kan endelig nybygget påbegynnes. Først og fremst graves det ned bærepilarer. Vi velger denne løsningen framfor grunnmur fordi vi ligger kun 70 cm over havet. I ekstreme fall kan springflo oversvømme området og derfor har vi også lagt grunnpilarene ca 20 cm høyere enn de gamle.

Støperørene er på plass

Minigraver er innleid og min bror Bjørn trakterer denne. Hull i bakken blir til og rørene settes ned. Blandemaskin har også Bjørn tatt med på baksiden av bobilen sin.

Blandet bobilopplevelse

Ja, nå skjer det saker og ting. Endelig kan man begynne å bygge etter en lang rivningsperiode samt felling av trær. Flere conteinerlass  med gamle materialer, plater og ikke minst vrakisolasjon blir sendt på dynga. Men denne form for isolasjon i huset var det ikke rart vi kjente nordavindtrekken svært godt i vinter.

Mye rart å finne i veggene

Her er det kun vrakisolasjon. Ikke rart det var kaldt og trekkfullt i hytta. Men rivingsperioden er nå endlelig over og vi kan konsentrere oss om nybygging.

Bjelkelaget er på plass

Etter hvert kommer reisverk og vegger opp og vips så står råbygget der.

Første vegg på plassFørste vegg er på plass og noen  har kanskje også observert at vi har fått besøk av Torhild og Tor (Tayana). Synd vi hadde det så travelt denne gangen, men vi får gjøre det godt igjen siden, når bygget er ferdigstilt.

Etter fire dager er alle vegger på plass samt takstoler, så her går det sannelig unna.

Vegger og takstoler på plass

Ja, ja det var sååå langt. Det er bare resten igjen. Men vi er optimistiske og tror på at nybygget vil være tett utenifra med gulv inne ferdig lagt, før vi forlater Norge 11. august.

DET TROR VI PÅ! I alle fall vil en blogg i begynnelsen avsløre det.

 

HA EN FLOTT SOMMER ALLE SAMMEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *