Landligge i Finike marina

Javel, tilbake til utgangspunket betydelig tidligere enn ønsket. Vi ville svært gjerne vært mye lenger i «utlandet» for å spare visumdager i Tyrkia.

Finike marina

Det er forbausende mye vann mellom båtene, rett og slett glissent. Det skal bli vanskelig å få fyllt opp marinaen med båter kommende vinter. Vi vet at mange båter hat forlatt marinaen i år, bl.a. 6 svenske som overvintrer på Kreta. Finike marina bør nok senke grådighetsnivået en smule for å holde på oss seilere. For fem år siden betalte vi ca 13.000 kroner i årsleie her, i siste kontrakt forlangte man 26.000 kroner, altså en dobling på fem år.

Fasilitetene og tilbudene er ikke bedret, forfall preger både brygger, dusjanlegg og sikkerhetsutstyr.

Vi vurderer også sterkt å finne andre overvintringsmuligheter for neste år og vil gjennom vinteren arbeide aktivt med alternative planer. Vår kontrakt går ut 6 april 2012.

Vi er heller ikke særlig fornøyd med teknisk avdeling. De sprudler ikke akkurat av entusiasme for å løse våre problemer. Riktignok har en dykker vært i vannet for å finne at alt ser fint ut fra utsiden. Teknisk sjef Metin og akslingsleverandør Ibrahim har vært ombord og godtatt at ulydene er der, sansynligvis i aktre lageret, cutlers bearing. Da jeg konfronterte dem med at dette lageret hadde de selv vært ansvarlig for å skifte ut i 2008, var de ikke helt sikre likevel.

Derimot kom sjef for motoravdelingen ombord sammen med mekaniker Mustafa for å sjekke motor og gear. Sjefen kunne deretter fortelle at han overhodet ikke hørte ulyder i det hele tatt. Alt var normalt i følge vår spesialist. M.a.o ulydene fantes kun i AM`s og mitt hode, kanskje i tillegg et titalls andre personer. Med slike uttalelser mister sådanne personer, for meg, svært mye tillit.

Vi enes likevel om en ordentlig prøvetur ut på havet ved vår retur til Finike i begynnelsen av november.

Det passer bra fordi vi har en skikkelig høne å plukke med teknisk etter katatrofemaling av master tidligere i høst.

Men dagene triller av sted, det er lørdag og markedsdag i Finike. Vi drar avsted sammen med Knut. Som nevnt mange ganger tidligere, er dette kilometer med salgsboder.

Flere gater fylt med nøtter og massevis av kryddersorter.

Grønnsaker og frukt i massevis
De største blomkålhodene

En sjarmerende guttunge vil gjerne hjelpe oss til et sørdeles godt kjøp

Her befinner vi oss i skogata

Men vi glemte nesten det aller viktigste. I morgen søndag er det felles grilling på marinaen og vi har tenkt å grille fisk. Det finnes innover i dalene rundt Finike mange fiskeopdrett. Spesielt ørret. Riktignok er den ikke rød i kjøttet som her hjemme, men smaker alldeles utmerket.

Dessuten koster de 2-3 lira stk. etter størrelsen, dvs. 6-9 kroner.

Fiskebilen på plass med oppdrettsørret

Selv sommerstid opprettholdes det ukentlige sosiale samvær med felles grilling hver sødag kl. 15.00. Værforbehold er det ingen grunn til å ta, da solen fremdeles gir bekvemt vær med 30-36 grader dagtid, men natterstid har den sunket til 22.23 grader.

Temperaturen i sjøen er fremdeles 29 grader.

Hyggelig pasiar ved grillen

Knut har denne gang stått for preparering av fisken og emballert dem i aluminiumsfolie.

Sosial fellesmiddag

Her samles vi da, engleskmenn, franskmenn, skandinavere, amerikanere, australienere osv.

ER DET NOE RART AT VI TRIVES SÅ GODT HER?

Så er det avreisedag. det har blitt 29.oktober. Knut har dratt hjem en del timer før oss og insisterer på å hente oss på Gardermoen kl 02.00 på natten og kjøre oss til Guslandstranda.

TAKK SKAL DU HA KNUT!!! ANKOMST GUSLANSTRANDA 0500 30.09.2011

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *