Høst på Guslandstranda

Overgangen fra Tyrkia til Norge temperaturmessig, ble svært så hyggelig. 17 – 18 celciusgrader på denne årstiden,er slettes ikke til å kimse av.

Litt synd at morgentåken ødela en del av opplevelsen.  Allikevel brøt solen gjennom på ettermiddagen og ga liv til flotte høstfarger og solnedganger.

En flott høst

Et lite glimt av Hummerbakkfjorden ser man også. Synd at sivet er så høyt og sperrer for utsikten.

Men som man kan se er bakenden på en bobil også synbar. Det betyr at vi har fått besøk av Bjørn og Lise igjen. Denne gangen er det isetting av vinduer, vi trenger hjelp til. Men dette har Bjørn tydeligvis gjort flere ganger tidligere, for i løpet av mandagen er vinduene på plass.

En liten pause ble innvilget til ære for fotografen

Vinduene en produsert i Lithauen i PVC, med 3-lags glass. Sprossene er inne i vinduet, slik at sprossene ikke kommer i veien ved vindusvask både fra inn og utsiden. Kjempesmart. Dessuten har slike vinduer den høyeste isolasjonsevnen, langt bedre enn f.eks tre-vinduer. Flotte er de også å se på og prisen  er  svært hyggelig, ca 16.000 kroner. For 6 vindeuer av dette slaget, er det nok et ganske bra kjøp. Med noen karmer og vannbrett utvendig blir det riktig fint..

Vi synes dette ble veldig fint.

Da har vi kommet så langt med bygget at vi kan forlate Gusland med god samvittighet. Huset er tett og utvendig ganske ferdig.

Men inne er det fullstendig åpen løsning.

Fullstendig åpen løsning

Men et provisorisk kjøkken og salong, samt gardiner på plass, gjør rommet likevel mer hjemmekoselig.

Nå får det stå sånn til våren. Da får vi ta fatt på den videre innvendige innredningen.

Her skal det bli stort kjøkken, bad og to soverom etter hvert. Fram til da, vil vi oppholde oss i Tyrkia, men vi blir neppe arbeidsledige. Honeybird trenger også en skikkelig oppgradering. Vedlikehold, oppussing, rustbehandling og ominnredning av akterkabinen, står for tur.

For å få til alt dette, må vi søke om lengre oppholdtillatelse enn det turistvisumet vi har nå. Vi holder derfor med å oversette dokumenter fra norsk til tyrkisk, vedrørende pensjonsinntekter etc for dermed via årskontrakt eller leiekontrakt, kan søke om 1 års oppholdstillatelse.

Flyet vårt går 1. november og det ser vi allerede fram til. For nå begynner regnet igjen sammen med stiv kuling til liten storm.

Og da flommer vel elva og campingplassen helt over, som vanlig!

Men akkurat nå er været og  vannstanden under kontroll.

MEN DET VARER IKKE LENGE, STØVLER OG REGNFRAKK ER ALLEREDE HENTET FRAM.

HA EN FORTSATT FIN HØST!

Én kommentar til «Høst på Guslandstranda»

  1. Dette ser jo kjempebra og meget koselig ut – selv om det ikke er ferdiggjort innvendig.
    Alle tiders og vinduene ser jo ut til å være et «kjempevarp».
    – Vi gleder oss allerede til å besøke dere neste sommer….
    ….men, vi sees vel her i Tyrkia før vi reiser hjemover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *