Første søndag i advent

Da er juletreet, julenissen og syv-lysestaken på plass.

Julestemningen er på plass
Da er alt i rute

Jul er naturligvis forbundet med kulde og snø, men det er det svært lite av på disse breddegrader.

Forstår av værrapporter hjemmenfra,at de heller ikke inneholder noen julestemning. Det er vel kanskje regn og vind som råder de fleste steder.

Denne gangen har vi jobbet hardt for å kunne oppholde oss lengre tid om gangen i Tyrkia enn 3 måneder. Bortsett fra en kort visitt til Norge mellom 20 og 31 desember, har vi tenkt å komme tilbake til Norge sammen med trekkfuglene, dvs April/Mai.

Men da må vi skaffe oss «residens permit». Det betyr et spesielt pass i Tyrkia som gir oss oppholdstillatelse utover turistvisumet på 3 måneder.

For det første trenger vi bevitnelse fra NAV at vi mottar pensjon fra denne, oversatt til tyrkisk, stemplet av Notarius Publikus og ytterligere bekreftet av fylkesmannen med apostillestempel.

Deretter har vi leid leilighet her i Finike, som er bekreftet av Notarius i Finike. Vi, i denne sammenheng er Knut, Magnus, AM og jeg.

Leilighet i toppetasjen

Flott utsikt og kort vei til strandenFin utsikt og kort vei til stranden

Deretter bærer det avsted til immigrasjonsmyndighetene i Kemer med ferdig utfylte søknadsskjemaer.

Dette viser seg å fungere, Vi betaler 150 TL pr. snute til tax office i Kemer, returnerer deretter til imigrasjonsmyndighetene og betaler ytterligere 150 TL, dvs totalt ca Kr.700,- pr person og får innvilget 12 måneders oppholdstillatelse.

Så nå kan vi komme og gå som vi vil i Tyrkia det nærmeste året.

Lykkelige innehavere av Tyrkisk blåpass

Har du tid eller ferie tilgode, så er du hjertelig velkommen til å besøke oss i Finike.

Leiligheten står til f til fri disposisjon om du vil. Norwegian flyr mange turer til svært rimelige priser til Antalya. Så det er bare å pakke og dra

HA EN FLOTT ADVENTSTID !!!!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *