Bobilbesøk fra Norge

Det er absolutt vinter i Tyrkia også. Snøen mangler heldigvis, men regnet strømmer ned i strie strømmer. Temperaturen klorer seg fast til  et tosiffret tall men lyn og torden sørger for et svært utrivelig utevær.

Men så plutselig, innimellom, strømmer solstrålene fram, fleesjakker og regnfrakker fyker av og det er 20 grader å glede seg over.

Det er i slikt vær vi får langveisfra besøk av bobil med norske skilter. Nå ankommer Lise, Bjørn og Sala. Sala er en firbent sak, relativt nyanskaffet til familien, men uten tvil den mest oppmerksomhetskrevende. Den er uhorvelig glad over å se deg, selv om fraværet kun har vært noen få minutter, altså som hunder flest.

Søndag 8. januar. Lise, Bjørn og Sala ankommer i bobil

AM og jeg synes dette var kjempekos og har sett fram til dette i lang tid. Marinakontoret var slettes ikke like entusiastiske og etter mye om og men, fikk de lov til å parkere inne i marinaens område, dersom de selv ikke bodde i bilen. Strøm hadde de heller ikke særlig lyst til å låne bort.Vi kom til en forståelse etter hvert. Ikke spør, bare gjør. Etter det har det godt greit, dvs, ingen sier noe, men hilser og smiler faktisk.

Det er spesielt overbygget på Honeybird som trenger renovering. Salongtaket lekker og vi finner mye fukt og råte rundt i vegger og skott.

Nesten hele styrbord side må skiftes, samt litt på babord. På salongtaket blir vi enige om å legge et glassfiberbelegg.

Dessuten trenger Bjørn nytt batteri i bobilen.

Språkkunskapene til Tyrkere flest er ganske dårlige på disse  kanter og vi må ha, batteri, kryssfiner, glassfiber, polyester og gelcoat.

En tur på industriområdet i naboby Kumluca løste de fleste problemer og etter hvert fikk vi tak i det vi trengte.

Mye fukt og råte i overbygget
Ny 18mm kryssfiner felles inn
Styrbord side ferdig reparert

Salongtaket belegges med glassfiberduk

Salongtaket plastres og males

Dagene fyker av sted, det blir 19 januar før det meste er gjort og nå er alle, ikke minst Lise lysten på biltur.

Reisemål er Mersin, øst i Tyrkia.

Lørdag morgen 21 januar drar vi av sted, alle fem, i bobil.

FØRSTE STOPP OLDTIDSBYEN PERGE.

 

2 kommentarer til «Bobilbesøk fra Norge»

  1. Eg skjønar at det er jobbing først og moroa etterpå i Tyrkia også – sjølv om Bjørn og Lise er på ferie. De skreiv at de skulle på tur austover den 21. januar, og etter som det no er gått eit par-tre veker sidan det, så er de kanskje attende Finike. Blei det ikkje noko moro likevel, etter som vi ikkje fekk høyra noko meir om turen?

  2. He Kåre, hyggelig at du følger med. Joda svært morsom tur. Det er så hektisk at det er vanskelig å få tid til å skrive, men skal prøve å fra ned noen linjer i kveld. Ha det fint

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *