Vårpuss

Tiden fyker avsted og vi driver fremdeles med det vi har holdt på med i hele vinter, båtpuss!

Det går på maling inn- og utvendig, rustbehandling og fornyelse av utstyr.

Overbyget sparklet og malt

Denne siden av salongen ble skiftet ut tidligere i vinter.

Vi ha gått løs på dekket under benkene i Cockpit, noe som naturligvs fører til det reneste kaos. Alt må naturligvis tømmes og plasseres et sted. Maling, koster, ruller  og lakkpensler flyter rundt over alt.

Vi lever mildt sagt i kaos både under og over dekk

Etter hvert blir det bedre kår, vedlikeholdet går sin gang. Etter hvert kan det ryddes opp og gis plass til utendørs solslikking. Gradestokken har gradvis begitt seg lenger og lenger opp på skalaen. Stadig vekk krysser den 20 graders streken.

Endelig mulig å finne seg en sitteplass på dekk

Men det er flere andre steder at vår og båtpuss bedrives. Bare i løpet av de siste 14 dagene har marinaen for alvor våknet til liv. Folk fra alle nasjoner ankommer med utstyr og kofferter. Etter å ha levt et eremittliv her på brygge C, er nå så godt som alle båteierne på plass. Seil heies og legges på plass. Det vaskes og gnikkes. Dvs, trangt mellom båtene er det ikke lenger. I år er det vel marinaen kun godt over halvful. Mange seilere forlot Finike i fjor. Det har blitt dyrt å være her. Prisen er doblet på få år, samtidig som standarden er gått ned.

Det er også sådd tvil om teknisk avdeling og deres kompetanse. Selv har vi jo en relativ dårlig erfaring med dem. Mastene som ble malt i høst ble utført på en særdeles ukvalifisert måte. Allerede nå har malingen begynt å sprekke og vil i løpet av kort tid begynne å flasse av. Det er godt at vi har holdt igjen betalingen for denne jobben. I tillegg sliter vi med høyfrekvent støy fra lager og aksling etter skifte av gearkasse samt mellomaksling. Vi får se hvordan det blir når vi får testet motoren over litt lengere tid.

Det gjør vi ganske snart. Om en uke s tid går kontrakten vår ut. Vi har tegnet avtale med Kokkova Marina for neste års opphold.  Det skal bli spennende etter 6 år her i Finike.

Som sagt så er vår og båtpussen i full gang. Jacaranda og Knut vil opp for bunnstoffing og vedlikehold.

Vi kaster loss for "lift up" på opplagsplassen

Her er vi i lufta

Litt skjeggete i kantene .

Men god rengjøring og nytt bunnstoff er Jacaranda klar for ny sesong.

Den svenske båten MS Doris blir også løftet på land. Eiere er Jan Åke og Ann-Kristin. Båten er av stål, selvbygd og ganske spesiell. De har kommet seg fa Sverige gjennom kanalene og gjennom Rhondalen til middelhavet, Dypgående er ikke mer enn ca 160 cm.

Jan Åke og AK. Knut er ivrig fotograf

AK og AM har funnet tonen i et felles prosjekt. Det er vår og vekten skal ned. Kroppen skal tilpasses fjorårets badetøy og det er ingen spøk.

Vi har tidligere omtalt strandpromenadens trimpark. Men nå er det kommet en helt ny ved elvebredden som ble modernisert og steinlagt de siste par årene.

Hundrevis av kalorier legges igjen her

Men dt er vår. Fra froskedammen i marinaparken kvekkes det som bare det,

Froskedammen

 

Blomstende appelsintre i Rosehagen
Mimosa i blomst

DET VÅRES

Det er en travel uke som ligger foran oss. Innkjøp, testing av utstyr, pakking og sikring av utstyr er viktig. Vi drar fra Finike om en uke.

Det har vært en flott tid, hele 6 år.

Finike har vært et kjempekoselig sted!

Vi har trivdes veldig godt!

V har truffet mange nye hyggelige mennesker både blant seilere og fastboende!

Hvorfor drar vi herfra da?

Vet ikke riktig enda. Men vi føler det er riktig!

Og da gjør vi nok det,


2 kommentarer til «Vårpuss»

  1. Stussa jo litt ved innleiinga om at de hadde halde på med båtpuss i heile vinter. Ikkje lenger tenkte eg, eg trudde jo det var det de i hovudsak hadde halde på med dei siste åra. I alle fall sørpå. Og litt hyttepuss nordpå.
    Men eg innser jo når eg har lese avslutninga på innlegget at det er ekstra god grunn til ein grundig båtpuss denne gongen. Det høyrest jo nesten litt dramatisk ut – oppbrot og seglas mot det ukjende. Noja – mot det relativt ukjende då!
    I alle fall – ha ein fin vår og god seglas!
    Kåre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *