Sommer på Gusland med jobb, hage og fritid

Sommeren er så avgjort godt i gang, Sankt Hans er passert og vi har ingen problemer med å fylle ut tiden.

Påbygget er under romoppdeling innvendig og elektrikkerrør er trukket rundt i tak og vegger.

Rominndelingen er i full gang
Elektrikerrør på kryss og tvers

Tror at vi har gjort en god avtale med elektrikkeren. Jeg har fått lov til å være hjelpemann. Det innebærer at jeg gjør det meste av den praktiske jobben med montering av rør og trekking av kabel.

Det er mange penger spart. Håndtverkerkostnader er en alvorlig sjokkopplevelse, kanskje spesielt fordi vi/jeg har vært ute av arbeidslivet en 10 årsperiode allerede og at vi vanligvis lever store deler av året i et lavkostland.

Vi har også gått løs på gamlehytta. Dører og vinduer skal vekk og erstattes med nye, av det isolerende slaget. Dessuten skal veggene fores ut ytterligere 5 cm, slik at vi får inn 15 cm isolasjon i veggene. Det betyr endringer av både bærebjelker og veggkonstruksjoner. Men det blir vel bra til slutt.

Her fjernes gammelt panel og vinduer

Ny bærekonstruksjon

Inn kommer nytt vindu, verandadør og ytterpanel

Foret ut og fyllt med 15cm isolasjon

 

Da står kun sydveggen igjen, men vi får vel vente på et noe mer solrikt langtidsvarsel, før vi går løs på den. Kjedelig med for mye regn inn i stua.

Vi blir slettes ikke arbeidsledige av den grunn. Tomta er stor og her gror det som bare det, i hvert fall alt ugresset. AM er så ofte som mulig i blomsterbedene i et fortvilt forsøk på å holde ugress, iberiasnegler og annen uhumskheter unna.

Kommunen erstatter stein, heller, hekk og annet utstyr som gikk føyken under nedlegging av kommunale kloakkrør. Men jobben med planting o.a.må gjøres.

Rhododendrumen klarer seg imidlertid helt selv på et imponerende vis

Anekset i bakrunnen er for tiden i drift som soverom. Drivhuset fungerer som kjøkken og gamlehytta som oppholdsrom. Er det det som kalles vekselbruk??

Alt står i full blomst
Oretrærne måtte desverre ofres, men er et flott fundament for krukker
Nytt liv i det nye soveromsvinduet
Gullregn, AM`s stolthet

Som sagt det er mer enn nok å ta seg til. Men som noen husker så hadde vi noen spesielt flotte dager i pinsen. Lille «Svanen» lå i en trist forfatning bak hytta og trengte definitivt oppussing. Dette fikk hun, polert, bunnstoffet og rigget står hun klar til sjøsetting. I fjor fikk vi ikke anledning til test av båten, så det skal bli litt spennende med prøveseiling.

Ferdig og klar til sjøsetting

Så her for leden dag, passe lei av rivningsarbeid, byggingsarbeid, luking og graving, dro vi rett og slett på båttur.

Ut Hummerbakkfjorden, retning Bramskjæra og Nevlunghavn
Rolf til rors
AM er seilansvarlig

Uten, motor, nesten blikkstille oppnår vi likevel den perfekte dorgefarten. AM hiver ut snøret og får ganske snart svar fra havet.

Fangsten ble en flott lyr og en makrell! I beflippelsen glemte vi å ta bilde av delikatessene, beklager!!

HA EN FORTSATT FLOTT SOMMER!