Guslandstranda august 2012

Som mange andre, har også vi måttet avfinne oss med svært så variabelt sommervær. Og siden vi baserte oss på en skikkelig arbeidssommer, klager vi sletters ikke på temperaturen.

Men det er litt rart det der med sammenhengende soldager. Det går liksom ikke helt i hop, om dere forstår hva jeg mener.

Det liksom regne litt, nesten hver dag. Vår løsning på det er å jobbe inne med rominredning i nybygget ved regnvær og i motsatt fall jobbe med uteting  ved opphold og solskinn.

Om vi likefullt skulle jobbe inne i regnvær, så måtte vi ha et sted og sage/kutte/drille og høvle og da helst ikke innendørs.

Løsningen ble naturligvis et arbeidstelt ute, med tak og greier. Det gikk bra en liten stund, til en frisk bris løftet hele teltet som forvant over taket med en dertil påfølgende kræsjlanding på naboens åker.

Et ensomt stativ står igjen

Men «gamlehytta» er fornyet med ny utforing, skikkelig isolasjon og nytt ytterpanel

Nye vinduer med isolerglass er montert, så nå kan vi så absolutt holde ut her, også  kalde vinterdager.

Endelig er siste strøk gjort av sjefsmaler AM

Siden kommunen måtte felle noen trær i forbindelse med sin avløpsgraving, lovet de oss kompensasjon med å forsyne oss med fire favner ved. Vi så for oss ved ferdig kløvd ved i sekk fritt levert hytta.

Der tok vi absolutt feil! En dumper kommer plutselig deisende inn og rauser av bilen en haug med tømmerstokker.

Og slik så det ut:

Tømmer i tildels grove dimensjoner

Det blir nok en arbeidsoppgave å løse før vi kan dra av sted, vi sager, kutter og stabler.

Mellomlagring før kløving

Sommeren kom nemmelig i år også, hele fem dager uten regn.

De siste dagene blir å rydde litt opp, før vi setter kursen mot Tyrkia og en etterlengtet seilferie. Flyet går 23.august og denne gangen har vi tenkt å seile nordvestover både i tyrkisk og gresk farvann.

Ankre opp i en bukt, bade i 28 graders vann, grille på akterdekk, eller finne en liten lokal taverna som serverer akkurat det vi ber om.

Nytelsen skal vare i hele to og en halv måned. 1. november bærer det tilbake til hytta for å  gjøre prøve å ferdigstille hytta før vinteren kommer. Noen vegger, kjøkken og bad står igjen.

MEN AKKURAT NÅ GLEDER VI OSS TIL FERIE!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *