Høstferie 2013

Vi kan vel like  godt innrømme at overskriften gjenspeiler i stor grad det vi har bedrevet de siste månedene. Det ble så vanskelig å bryte ut av feriemoduset, at vi like godt ga opp å gjøre det vi burde ha gjort. F.eks. male cockpit, benker o.a som nå trenger sårt til vedlikehold.

Det er mer fristende når velkomstkommiteen nøder til grillfest.  Velkomstkomiteen denne gangen er Veronika og Knut samt Nancy og Dagfinn.

CIMG0012En velkomst skål med Veronika og Knut

Marinaen er faktisk smekk full i år av båter. Det ryktes at det til og med er venteliste for å få plass. Grilling på søndager har tatt helt av. Det er hverken nok bord eller stoler til alle som vil delta. Siden det er en stor koloni av svensker i år, blir vi enige om å ha grilling på lørdager i stedet.

En suksess!!

CIMG0013Ingenting å si på hverken frammøte eller sommerlig stemning.

I dag var det svine indrefilet, medbrakt fra Norge, på menyen.

Den ene invitasjonen avløses av den andre. Rosehagen innviterer  sine stamgjester på gratis middag. Her serveres frityrestekt sild, kjempegodt.

CIMG0038Stor stemning i Rosehagen

Vi får også besøk av Tor og Thorhild  som for tiden har båten Tayana i Kas. En tur til Nuris beach ville ha vært fine greier. Som sagt så gjort drar vi dit og i tillegg til T&T blir også Nancy og Dagfinn med. Ikke med båt denne gangen, men med bil, til Kas, hvor Ramazan henter oss med hurtiggående båt. Vi får leie 3 lukshushytter til spesialpris. Hyttene er svært godt utstyrt, med gode senger, stort bad, veranda og dertil privat solingssted og eget utvendig «relaxing» dobbeltseng.

CIMG0028

CIMG0024

 

CIMG0026

CIMG0018Fra vår private brygge, ser vi byen Kas i bakgrunnen

CIMG0035

 

Vi gratulerer Ramazan med fra tidligere å eie  et kjempe flott sted, til å gjøre stedet til en perle. Vi gleder oss allerede til å komme tilbake neste høst, men da i egen båt. Om du vil, får du gjerne bli med!

Vi forbereder oss til høstens store høydepunkt. Vi skal  nok en gang til Kappadokia. Forrige gang var i mars 2007. Du kan gjerne gå tilbake og lese det. Du finner bloggen ved å søke etter den her på høyre side

Det er langt, ca 800-900 kilometer, men vi  drar avsted i en høyst komfortabel og lukseriøs buss.

CIMG0004Luksus buss med en svært stolt sjåfør.

Leder for turen er Ziya Dal som er ganske ny som direktør her i Setur Finike Marina. Men han har gitt marinaen et nytt liv, gjennom sin utadvente og kontaktskapende holdning. Man finner ham stadig ruslende rundt på bryggene i ivrig prat med seilerne.

Det er nok noe av hans fortjeneste at både staben  forøvrig og populariteten til marinaen, har fått et fint løft.

Første stopp er storbyen Konya, hvor vi blir tatt med til et pizzeria, eller Pide, som det heter her. Det spesielle med denne er at den serveres i lengder av flere meter, legges langsetter bordene, hvor man selv skjærer seg et passende stykke.

CIMG0009Langpide. Spris så mye du vil for 15 lira (ca 45 kroner) I forgrunnen er Nancy og Dagfinn som også er med på denne turen.

Vi tar også en titt på byens hovedmoske, før vi dundrer videre over det lange, lange slettelandet, hvor veien går rett fram i mil etter mil.

CIMG0010En titt innvendig avslørete omfattende vedlikeholdsarbeider. Det ble derfor ikke lett å få tatt noen gode bilder derfra.

Sen kveld ankommer vi Kappadokia, byen Aksarai og overnatter på  Burcu Kaya hotell som smykker seg med fire stjerner. Helt grei turistmaskin.

Det er to byer jeg synes er helt spesielle i dette området Det er Göreme

CIMG0029Vi befinner oss i en høyde av 1800 meter, det er kjølig men her finner vi noen langbenker på solsiden hvor vi nyter gratis rødvin fra lokal produsent.

CIMG0028-001Reiseleder Ziya forteller om skikker, sedvaner og bakgrunnshistorie i dette fantastiske området.

Man kjenner til bosettinger her helt fra 6000 år bc, neolitter, hetitter som de første. Området er kjent for sitt porselen og teppeproduksjon. Silkeveien gikk gjennom dette området.

CIMG0034Pottemaker i full sving, men vi drar videre til Urgup.

CIMG0022-001Fantastiske Urgup.

Ikke langt herfra ligger en av de mange underjordiske byene, Kaymakli som ble oppdagen rundt 1940.

Siden de alle er ganske like i utseende og utgravingsteknikk så skal jeg kun legge ved noen få bilder her.  Se eventuelt bloggen fra mars 2007.

CIMG0019CIMG0017CIMG0013-001CIMG0020Med ganger, trapper og tunneler bindes rommene sammen. Tunneler til neste underjordiske by, binder også flere byer sammen.

Et helt fantastisk system.

Lørdag 17. november er satt av til fotur. Det er mange av slike veier i området som er satt av til fotfolket.

Turen som var beregnet til ca 1 time, varte i hele to og en halv. Men så var  det mye flott å se og ta bilder av.CIMG0040 CIMG0038

CIMG0045 CIMG0044

En undertig tur i et forunderlig lanskap.

Vi skal tidlig opp søndag morgen, svært tidlig. Bussen går kl. 0500. Nå kommer det vi har gledet oss aller mest til på hele turen. Vi skal på ballongferd.

CIMG0067Vi skal fly over dette landskapet i en slik ballong.

CIMG0066Så kommer tåka sigende, landskapet viskes ut. Vi venter i en ogen halv time, men må bare innse at det ikke blir noen ballongferd denne gangen. Etter frokost på hotellet settes nesa tilbake mot Finike.

Vi har ikke gitt opp dette prosjektet enda. Vi prøver igjen til våren.

Dagene flyr, nettene blir kjøligere, det merkes at det går mot vinter også i Finike..

Så en morgen ligger fjellene kritt hvite av nysnø. Det nærmer seg jul og avreise til Norge. Våre lesere  ønskes derfor en riktig god jul og et godt nytt år.

CIMG0079

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *