Årsskifte 2013/14

Blogging har etter hvert ikke blitt helt som opprinnelig tenkt. Når jeg ser tilbakepå de siste bloggene, minner det kanskje mer om en kvartalsrapport enn en skildring av nye, hyppige og aktuelle hendelser, krydret med litt humor og satiriske utsagn.

Det var igrunnen facebook som ødela noe av energien. På fb gir man øyeblikksopplevelser der og da, knyttet til en eller annnet utsagn. Da får man umiddelbar respons med «likes» og kommentarer. Blogging blir da kanskje litt kjedelig og omstendelig både å lese og forfatte. Til dette har noen likevel uttalt at det har du vel tid til som er pensjonist og ute av arbeidslivet?

Langt i fra sier jeg, har aldri hatt så mye å gjøre som nå. Vel, det er jo ikke helt sant det der da. Alt er avhengig av prioritering. Kan være helt okå gjøre som f.eks. Odd Børresen, å sitte timesvis bare å se langsomt inn i veggen. Men siden jeg får oppmuntringer om å blogge videre, så skal jeg prøve å skjerpe meg.

Som sagt så forlot vi Finike, Tyrkia, 14.desember med kurs for, Guslandstranda. I Finike har vinteren allerede  så smått begynt å melde seg. Fjellene rundt dekkes av snø, som stadig legger seg lengre og lengre ned i fjellsidene.

CIMG0079

Men på Guslandstranda var det slettes ingen vinter. Plenene lå fremdeles irrgrønne, temperatur på bortimot 10 grader pluss og med regn som høljer ned, skapes slettes ingen julestemning.

Men julen kom og gikk likevel, den og vi forbereder oss til etterhvert den årlige nyttårsfesten hos Torhild og Tor. Disse holder fremdeles til på Tau (en liten ferjetur fra Stavanger). De øvrige gjestene var også langveisfarende, Nancy og Dagfinn fra Finike og Vivian og Will, i utgangspunktet fra New Zealand, men nå bosatt i Kapadokia, Tyrkia.

Og siden festbordet allerede er dekket,

CIMG0082forjenes en aperitiff mellom menn

 

CIMG0083Mens master chef allerede er i sving på kjøkkenet.

CIMG0084

Mens vi spiser og drikker oss igjennom et fortryllende måltid, forstummer regnet på utsiden. Til og med tåken letter og ved midnatt ligger hele Stavanger opplyst av fyrverkeri.

CIMG0085CIMG0087Året avsluttes på verandaen, et farvell i shampagne. En stor takk til Torhild og Tor for en finfin nyttårsfeiring.

Vi blar oss raskt gjennom det førtste dagene i Januar. Vi er tilbake på Guslandstranda og kofferter pakkes på nytt. Ikke til Tyrkia denne gangen men pussig nok Ungarn. Rolf skal til tannlegen i Budapest, vel vitende om at det dreier seg om et omfattende og dyrt tannprosjekt. Våre venner Knut og Veronika har arrangert det hele og henter oss på flyplassen 13.jan. og kjører oss til foreløpig bosted, et flytende hotell på Donau. Fortuna floating hotell heter det. Det har de nødvendige bekvemmeligheter til en hyggelig pris, ca 250 kroner pr døgn.

CIMG0090Vi har allerede vært innom hotellet, booket inn og satt fra oss bagasjen. Vi skal ut å spise på restaurant. Trofea Grill Etterem som tilbyr spis og drikk så mye du vil for 5000 Forint (ca 135 kroner pr. pers.) Dermed ble det hvitvin, rødvin, koldtbord,supper, ostefat, andelår, okseragu, lammegryter og masse annet godt pluss deserter. Blir mett bare å tenke på det, selv nå.

Dagen etter tok Veronika og Knut oss med til sentrum av Budapest, hvor vi bl.a. besøkte et digert innendørsmarket. Her kommer noen glimt derfra.

CIMG0099 CIMG0093 CIMG0094 CIMG0096

Det gule, avlange griseriet på siste bilde ovenfor, viste seg å være ku og/eller oksetunge.

Etter hvert ble jeg mer opptatt av å tenke på tannlegen. Har time der 19.30. Har tidligere sendt ned en diskett med panoramabilde av tanngarden.

Resultatet var nedslående. Etter nøye undersøkelse av munnregionen snakker vi ikke om anleggsområde lenger, men katastrofeområde.. Vi ble likevel enige om å fortsette prosessen samt bruke minst 18 måneder på jobben. Regner derfor at jeg blir godt kjent i Budapest etter hvert. Men speielt gøy blir det ikke.

Men i morgen skal vi gjøre oss bedre kjent i Budapest, samt trekke tenner.

HA EN FIN UKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *