Våren 2014, en lang arbeidsøkt.

Vi sa jo adjø til vinter og snø og krabbet nok en gang ombord i et Norwegian fly med destinasjon Antalya.

CIMG0167Vi skal på tur igjen, dog ikke ferietur denne gangen, men rett og slett arbeidsleir.

Honeybird trenger sårt en betydelig ansiktsløftning og det er på høy tid at det skjer.. Målet i første omgang er å få malt skudesider og rekke, ved siden av den normale understellsbehandlingen med bunnstoffing etc.

Men det er trangt om plassen på land og vi må vente til Nancy og Dagfinns båt blir sjøsatt.

CIMG0168Og her kommer «Nancy» ren, polert og nymalt tilbake på havet.

Honeybird, imidlertid, ser ut som den skulle ha ligget på bunnen av havet i åresvis.

CIMG0174 CIMG0172Dette var det som var over vannlinja, men du verden som den så ut under vannlinja.

CIMG0177Dette er altså propell og ror.

CIMG0179Slik så kjølen utCIMG0176Og som man kan se så er alle anoder fullstendig oppspist.

Skjellene er digre som østers og sitter som limt i skroget. Slik så skroget ut etter høytrykkspyling og det tok oss en hel uke bare å få rengjort båten under vannlinja.

anoder er noe som monteres på båtene. Hensikten med disse er å nedbryte strømbaner mellom båter i havet. Anodene har svært gode lederegenskaper som tar opp disse strømbanene og forvitres etter hvert. Vi har sett at i løpet av en vinter, var en hel propell tæret bort. Men 16 anoder i løpet av to år er bekymringsfullt og må hyppig kontrolleres.

CIMG0190Heldigvis får vi hjelp av gode venner. Her er det Knut som er i full sving.

CIMG0194En ulykke kommer sjelden alene. Det kommer væske ut av skroget. Det lukter umisskjennelig diesel. Skrogveggen er en del av dieseltanken, men hull inn i tanken er ikke særlig hyggelig, men foreløpig får vi bare midlertidig stanse lekasjen ven hjelp av en treplugg.  Hvordan reparere skaden? Å sveise med diesel i tankene er umulig. De må eventuelt tømmes, luftes ut, fylles med vann og skylles. Er det svakhet i større deler av skroget? Det må vi bare finne ut. Vi trenger en skrogmåling. Verftet kan skaffe spesialist til en pris av 1000 euro, men via bekjente får jeg tak i godkjent spesialist som gjør jobben for 200 euro.

Vi tar en omfattende skrogmåling og blir etter hvert ganske beroliget. Rundt 6 mm ståltykkelse over alt. Denne lekkasjen må ha vært noe helt spesielt. Hullet plugges og vi går i gang med epoxi grunning og deretter bunnstoff.

CIMG0198Det hele begynner å ta form.

Skutesidene rengjøres og males. Rust fjernes og etter hvert begynner Honeybird å  se flott ut.

CIMG0213Imidlertid må også deler av rekka skiftes ut. Men hvor blir sveiserne av? Vi har snart ligget på land en måned og enda er det masse arbeid som står igjen. Det blir som vanlig masse armer og bein før disse endelig dukker opp.

CIMG0216CIMG0214Gammel rusten rekke erstattes men ny.

CIMG0221Uten kjempeinnsatsen fra Dagfinn hadde vi vel stått på land enda. Han hjalp oss slik at vi bare ble en uke forsinket og nå er vi endelig klare for sjøsetting igjen.

CIMG0225Tilbake i sjøen. Vi fortøyer på brygge C 37, vår gamle plass.

CIMG0229Flybilletten har jeg allerede i hånden. AM har dradd i forveien grunnet barnebarnskonfirmasjon, allerede i April. Og jeg drar 6 mai og gleder meg til ferie, trodde jeg.

 

 

.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *