Sensommer 2014

Ja da, vi kom nesten i mål med oppgradering av «gammlehytta». Noen utforinger i vinduer og dører mangler og  får være til sene i høst.

Begynner å bli møblert flere bokhyller på plass men det er enda ikke nokDet er allerede 27. august og 30. august går flyet til Tyrkia. Vi trenger i hvert fall 3 dager til opprydding, stabling og pakking. Annekset fylles opp, drivhuset like så.

 

Ikke mye plass igjen her heller
Ikke mye plass igjen her heller

CIMG0314

Det må bli garasjesalg til våren.

Fremdeles svett i pannen banker Lise og Bjørn (bror med kone) på døren og så er vi alle på vei til Torp flyplass.

Lise og Bjørn skal være sammen med oss på tur de neste 14 dagene.

I Finike går det naturlig nok med noen dager til klargjøring, proviantering og rydding før vi sammen med seilbåten Nancy fyller opp diesel og putrer av gårde i retning Kekova roads. Ombord i Nancy er våre gode venner Nancy og Dagfinn.

Vi ankrer opp i en liten fin bukt med navnet Gökaya

Vi har Lise og Bjørn med på tur

 

og Lise er både først og sist i vannet som holder 28-29 grader

 

I Gøkkaya sammen med Nancy

s.y. Nancy

Når kvelden siger innpå, solen rusler ned og legger et vakkert rødskjær over fjellene, trekker vi fram grillen og snart sniffes inn den umiskjennelige lukten av svin, svine indrefillet sågar. Imidlertid regner vi med at lokalbefolkningen ikke kjenner til denne lukten, da det for dem ville være en syndens misgjerning å spise slikt.

Men når sant skal sies, skytes det faktisk en god del villsvin også i området her, og etter sigende går slettes ikke kjøttet til dyrefor.

Det er svært stille denne natten og natteroen er dominerende.

Vi letter anker neste morgen og setter kurs mot Kas, dvs. Nuri’s Beach. Stedet har etterhvert blitt så populært at det er en fordel å forhåndsanmelde ankomst, samt ankomme tidligst mulig.

Vi har vel lagt ut så mange bilder tidigere av dette stedet, så ytterligere presentasjon burde være unødvendig.

Nuri's Beach
Nuri’s Beach

Eier av stedet, Ramazan, utvider stadig med nytt, utstyr, flere hytter og massevis av gjester, de fleste ferierende Istanbullere eller fra Izmir området. En ny hjemmeside og flotte omtaler i tyrkiske turistfora, har gjort utslaget.

Lise ønsker ikke å reise videre. Hun er storfornøyd med stedet og bruker ferien til soling, bading og den evige jakten på kjempeskilpadda. Den sees ofte, men nekter å feste seg til Lises kameralinse.

Middag på Nuri beachSamlet til middag også sammen med Runo og Agneta. Båten heter Pegasus og har også base i Finike.

AM og jeg må avsted til Antalya. Vi lar Honeybird ligge der den er og tar bussen. Vi skal møte Hanne og Asbjørn som også vil beære oss med en sommervisitt.

Til de nyankomne har vi leid egen hytte og slipper trangboheten med å ha alle ombord. Det ble så inspirerende at også Lise og Bjørn leide hytte for å oppleve noen dager i riktig luksus.

28 grader i havet Asbjørn boltrer seg i VIP området, egen solingsplass Hvem stuper først uti ?Til og med egen badebrygge be stilt til rådighet.

Men dagene går fort og det er på tide å reurnere til Finike. En siste middag  på Nuri’s Beach blir fortært.

Honeybird i godt synelig posisjonPå tide å si adjø for denne gang. AM og Hanne tar bussen til Finike, mens Asbjørn, Lise, Bjørn og jeg tar sjøveien, med et ankringsstopp i Ucagiz.

Vi får også besøk av Hanne og AsbjørnVi tar farvel med Hanne og Asbjørn som drar hjem med samme fly som Lise og Bjørn.

Vi vinker farvel for denne gang og håper de sitter igjen med positive minner om et litt anderkedes Tyrkia enn det charterturistene opplever.

AM og jeg skal imidlertid ut på tur igjen. Vårt egentlige mål for sommeren og høsten er å seile i fjordene rundt Marmaris. Det er et flott seilingsområde men vi har ikke vært mye her. Men nå snur også været, slik at vi blir liggende noen dager værfast i Finike før vi kommer avsted.

CIMG0361

Denne ogangen drar vi sammen med Knut på Jacaranda. Denne gangen blir vi ikke lenge i Nuri’s Beach, men Knut førtøyer sin båt her og kommer ombord i Honeybird for videre seilas. Videre vestover passerer vi Kas, Kalkan, Patara beach og Christmas Island. Det begynner å blåse opp og før vi kommer i le av Fethye får vi ganske grov sjø og slingrer såpass at det meste raser ut av køyer og noe for dårlig sikrede skap.

kaos i kontoretHer fant vi ting etterhvert ting vi ikke har sett på lenge.

Selv inne i havnen i Fethye blåser det ganske så kraftig.

Værfast i FethyeEt godt varsel om dårlig vær, er når Guletene tyr inn til havn og ankrer opp.

Til og med Elektrisitetsboksene blåser over endeNår El-uttaksboksene på brygga også blåser over ende, ser vi ingen grunn til å forlate  brygga. Knut har forlatt oss og dradd tilbake til Nuri’s Beach til egen båt. Det hadde vært på høy tid. Uværet hadde skapt store problemer for båtene på grunn av høyt svell,også der.

Men heldigvis gikk alt bra. I Fethye kommer Nancy inn og ankrer opp. Nancy og Dagfinn kommer ombord på besøk. Ved retur til egen båt, er den ikke å se. Båten hadde dregget av, men folk ombord i en nabo båt hadde sett situasjonen, hoppet i lettbåten, bordet Nancy, fått start på motoren og reankret lenger ute i bukten. Snakk om flaks og snarrådighet. Etter det ble ikke båten forlatt uten tilsyn.

Det er synd, men været satte en solid stopper for videre seilas vestover. Såsnart vinden har løyet noe, setter vi kurs østover igjen. Ankrer denne gangen opp ved Christmas Island, sammen med Nancy.CIMG0352Siden vi også har hatt en inverter som har kranglet i sommer. Overoppheting har vært problemet, med tilløp til brann. En inverter er et apparat som omvandler 12V batterispenning til 220V vekselspenning. Siden kjøleskap og fryser ombord går på 220V, er vi da helt avhengig av at den fungerer. M.a.o vi drar rett tilbake til Finike og plugger inn landstrøm.

HVEM VET? KANSKJE KOMMER VI TIL MARMARIS FJORDER NESTE ÅR?

I mellomtiden får vi gjøre vinterklart på hytta .

VÆR HILSET GUSLANDSTRANDA! JIPPY, VI HAR FREMDELES VANN I SPRINGEN!

 

 

S

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *