Lenge siden sist!

Vinter og vår har gått, til og med en ny vinter er forsvunnet. Føler meg litt beskjemmet, men ærlig talt så har ikke skrivekløen vært til stede.

Dette kan naturligvis skyldes latskap, eller kanskje mangel på opplevelser? Nei, det har vel kanskje heller å gjøre med facebook. Der er det så lett å slenge opp et bilde, skrive en kommentar og meddele sitt gjøren og laden, uten den forlanger forfatterskap i noen grad, overhode.

Vi nærmer oss nå påsken 2015 og vi har blitt invitert til Lise og Bjørns nyinnkjøpte hus i Ydby, Danmark. Med litt påskepynt fra barnehagen til Jonathan, opphengt i forfrosne frukttrær i hagen, påminner oss om at våren sansynligvis også i år, er i anmars.

DSC00003DSC00004

 

Med håp om at våren har kommet lengre på midtjylland, legger vi trøstig i vei mot Langesund og Fjordline sin ferje til Hirtshals.

DSC00005

Vel ankommet Hirtshals har vi det slettes ikke travlere enn å ha lagt inn et par dager i Skagen og omegn.

DSC00010

DSC00009

Color line i Skagen innbyr til hyggelig påskemiddag og tar vare på vår bagasje mens vi utforsker Skagen. Både brygge og «Den nedsandede kirke» ble besøkt, før vi setter bilen i 5te gear og ankommer Ydby noen timer senere.

DSC00031

Her er det pyntet til fest og vi bidrar gjerne til hyggelig samvær før vi må hjemover og ta i mot venner fra Tau, Stavanger, snekre ny veranda, sette opp ny pavijong og bygge nytt drivhus.

Litt svett i pannen rekker vi flyet til Antalya og ny sesong i Tyrkia.

Seilasen blir kort høsten 2015. Vi passerer Kekova, ankommer Nuri`s beach, men ved avgang får vi et solid tau i propellen. Riktig nok ble vi kvitt tauet etter hvert, men en høyfrekvent, skrikene jamring fra propellakslingen får oss til å returnere til Finike.

Igjen retter vi blikket mot Kapadokia, det merkelige, fasinerende, vulkanområdet i Tyrkia. Vi tar kontakt med våre gode bekjente, Will of Viv, som driver et overnattingssted i Urgub,Kapadokia, samt allierer oss med våre venner Nancy og Dagfinn, og drar avsted. Denne gangen skal vi bare på ballongferd. Denne gangen får vi det til.

DSC00142Hos Will og Viv

DSC00191 DSC00176 DSC00175 DSC00175 DSC00168

En fantastisk opplevelse!!!

Men vi har hastverk. Vårt visum er i ferd med å gå ut, og vi kommer oss i siste liten tilbake til Finike for fornyelse av visum gjennom en kort reise til Hellas. Dagene benytter vi til utflukter i området, Nancy og Dagfinn har bil og inviterer stadig på tur,

DSC00214

Så kommer det triste budskapet om at mor er død. Heldigvis er det ledige seter på fly til Norge, med Norwegian Airshuttel og rekker begravelsen,

DSC00221 DSC00222 DSC00223

Det ble en flott avskjed og en fin minnestund sammen med søsken, slektninger og venner i Filadelfias nye lokaler i Grimstad.

DSC00248 DSC00245

 

Året 2015 rinner ut med mye regn og flom, på Guslandstranda. Jul og nyttår  feires sammen med AM`s familie. Januar 2016 byr på kuldegrader, snø og stiv kuling. Det er på tide å trekke sørover.

DSC00236

Jul på hytta og nyttårsfest hos AM`s bror Tor Egil
Jul på hytta og nyttårsfest hos AM`s bror Tor Egil

Denne gangen går ikke turen med Norwegian, men med en chartertur arrangert av pensjonistforbundet. Turen innbefatterNordkypros i 4 dager, deretter noen dager på busstur i Tyrkia med bl,a, Pamukkale som attraksjon og til slutt en uke på spahotell i Antalyaregionen, Alt dette for en pris av ca 1000 kroner tur/retur pr. person. Nesten for godt til å være sant?? Naturligvis var det det. Ikke før ankommet Girne, Nordkypros, begynte tilleggspakkene å påtvinges , grunnpakke, ekstrapakke, lunsj og middagspakke osv, med en ganske agressiv markedsføring for de som litt for blåøyd hadde hoppet på turen. AM og jeg droppet det hele og leide bil på Norkypros i stedet, droppet rundtur i Tyrkia men dro til Finike og Honeybird. Vi sluttet oss til gruppen igjen på hotell Seda, Larna beach, Antalya. Et digert luksushotell med rom som utskåret fra 1001 f(natt).

Girne, Nordkypros
Girne, Nordkypros

DSC00284 DSC00286 DSC00287

Seda Hotel, Lara beach
Seda Hotel, Lara beach

Men morsomt var det og hotellområdet var digert.

 

Men vi hadde det fint og ble kjent med en rekke hyggelige mennesker. Mange av disse skal vi treffe igjen i Juni, i Årjeng, Sverige. Vi gleder oss.

Tilbake til Finike venter massiv arbeidsinnsats. Båten skal på land, understellet skal slipes helt ned, settes inn med epoxi, behandles og påføres nytt bunnstoff.

Propellageret var ødelagt og måtte skiftes etter tau i propellen sist høst. Skutesider og dekk ble malt.

Sjøsetting igjen i slutten av mars.

DSC00314 DSC00333 DSC00364Vel tilbake på havet,

Så er det appelsinfestival i Finike. Finike er slettes ikke en turistby. Selv om de har en flott marina her, lever de aller fleste ikke av turisme, men av sine store appelsinplantasjer. I år var det stor festival hvor appelsiner ble brukt som utsmykning og skulpturer. Det sies at 40 tonn appelsiner gikk med.

DSC00359

Ataturk er alltid med.DSC00358 DSC00339

Vi tar farvel med nye og gamle venner i Finike. Noen drar videre mot de Greske øyer, andre drar videre på sin ferd, hjem igjen mot Skandinavia, men vi blir fremdeles her i Finike, iallefall foreløpig. Kanskje det snart er på tide og gjøre noe annet, noe helt annet.

Det blir nok denne sommerens tankekors, alt har sin tid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *